Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Borsodtól sokat várunk

Miskolcon tartott közös ülést a múlt héten a Munkáspárt országos és BAZ-megyei elnöksége. Budai Ferenc megyei elnök tájékoztatást adott a választási felkészülésről. A párt biztos lehet abban, hogy a Munkáspártnak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében meglesz a megyei listája. – jelentette ki a megyei szervezet vezetője. A megye az ország második legnagyobb megyéje, és egyben az egyik legszegényebb. – hangzott el a tájékoztatón. A megyében erős az MSZP és a Munkáspárt 2006 is jelen van. Mindez együttvéve bonyolult politikai feladatokat jelent.
 2006-ban a négy miskolci választókerületben nem sikerült összegyűjteni a kopogtatókat. Ugyancsak sikertelen gyűjtés volt Ózdon, Sajószentpéteren, Kazincbarcikán, Edelényben, Sátoraljaújhelyen és Mezőkövesden. Sikeres volt viszont a munka Encs környékén és Tiszaújvárosban. Ez azonban nem volt elég a megyei listához.
 BAZ megye sokat dolgozott az elmúlt években. Tanultak a 2006-os kudarcból. – mondta el Thürmer Gyula. A megye kommunistái sokrétű kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, amit jelez a legutóbbi tiszaújvárosi, ózdi elnöki látogatás megszervezése is. A párt ma már képes több üzembe eljutni, aktív a kapcsolatunk a helyi politika szereplőivel. Kezdünk kimerészkedni az utcára, de itt határozott és azonnali fordulatra van szükség, emelte ki a párt elnöke.  Örömteli, hangzott el, az elnöki értékelésben, hogy megszületett a Baloldali Front helyi szervezete. Helyes lenne őket szervesen n integrálni a megyei vezetésbe, javasolta Thürmer Gyula. Több munkát, nagyobb anyagi áldozatot, személyes példamutatást várunk a Központi Bizottság helyi tagjaitól, a párt megyei vezetőitől. Minden párttaggal meg kell értetni, hogy A Szabadság a párt fontos politikai fegyvere, mindenkinek kötelessége és érdeke, hogy anyagilag támogassa és olvassa. Ezen a téren egyelőre jelentős a lemaradás.
 A párt országos és megyei vezetése közös sajtótájékoztatót tartott Miskolcon, majd közösen osztogatták a párt új röplapjait. Hasznos volt, sokat tanultunk egymástól, összegezték a résztvevők a miskolci találkozót

Fejér megye készül a választásokra

A Munkáspárt Fejér megye minden választókerületében indít jelöltet a parlamenti választásokon. – jelentette be Thürmer Gyula Székesfehérváron, stílusosan az Országalma emlékmű előtt.  Espár István megyei elnök a sajtó képviselőinek elmondta, hogy Székesfehérvár két választókerületében Kollár Gábor és Orsovai Imre indul, Dunaújvárosban Tőke László, Gárdonyban és térségében Pocsai János. Móron Veress Péter indul a Munkáspárt színeiben, Sárbogárdon Berényi Béla. A párt egyik országos vezetője, Karacs Lajosné alelnök is indul a megyében, a bicskei választókerületben. A sajtótájékoztatón minden jelölt részt vett, kivéve Orsovai Imrét, aki betegsége miatt nem tudott eljönni.
 A Fejér megyei kommunisták tisztában vannak azzal, hogy a területi lista megállításáért sokat kell dolgozni. 2006-ban a párt súlyos helyzete ellenére sikerült megállítani a megyei listát. Akkor egy egyéni jelöltünk volt a megyeszékhelyen, továbbá sikerült megállítani a jelöltet Gárdonyban és Móron. A megyei vezetés sokat tett azóta a pártmunka javításáért, a választási felkészülés szervezéséért.
 Thürmer Gyula a párt megyei elnöke és Karacs Lajosné kíséretében látogatást tett Tessely Zoltán bicskei polgármesternél és felkereste a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthont. Vásárhelyi János igazgató szívesen fogadta a munkáspárti delegáció látogatását. A párt elnöke köszönetet mondott a pedagógusok önfeláldozó munkájáért.
 A program Ercsiben fejeződött be, ahol Szabó Tamás polgármester mutatta be a város fejlődését, majd a város egyik presszójában élénk beszélgetésre került sor a helyi lakosokkal.

Felelős gazdálkodást – bölcsődét, óvodát, iskolát!

A Baloldali Front – KISZ salgótarjáni csoportja figyelmeztetni kívánja a helyieket: mára oda jutott a megyei jogú város, hogy nincs megyei kezelésű bölcsődéje. Az intézmény bezárását csak a Magyar Kommunista Munkáspárt nem szavazta meg az előző ciklus idején. Szervezetünk kötelességének tartja a bezárt vagy összevont oktatási intézményekben részt vevő gyermekek szüleinek, s az alkalmazottaknak érdekképviseletét Salgótarjánban. Tűrhetetlennek tartjuk, hogy 25 millió forintért árulják a zagyvarónai általános iskola épületét ismeretlen hátterű cégeknek. Elítéljük, hogy össze akarják vonni a maradék bölcsődét és az óvodát is, még akkor is, ha tudják, hogy különbözőek az életkori sajátosságok a szóban forgó intézményekben. Szervezetünk visszautasítja a diszkriminációt, amit a kormány a támogatások terén azokkal a városokkal szemben művel, ahol a testület ellenzéki. Határozott véleményünk, hogy egy megyeközpontra fordított keret, főleg ha Magyarország legfejletlenebb régiójában fekszik, nem lehet a pártpolitika tárgya. A Baloldali Front – KISZ salgótarjáni alapszervezete követeli, hogy a kormány a BKV és MÁV vezérigazgatók végkielégítésein és fizetésein spóroljon. Tóth László, a salgótarjáni Front elnöke hozzátette: a 4-es metró építését irányító állami megbízottak egy havi fizetéséből egy salgótarjáni általános iskolának egy évig nem lennének költségvetési problémái.