Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Zöld szalagban a Munkáspárt

Zöld szalagot öltöttek Egerben a Munkáspárt aktivistái. Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke szeptember 25-én ez egri Dobó téren elmondta a sajtó képviselőinek, hogy a Munkáspárt szolidáris az egészségügy dolgozóival. A Munkáspárt volt a 2004-es kórház-népszavazás elindítója, sok egri emberrel együtt védtük az egri kórházat, és védjük ma is a magyar egészségügyet. A Munkáspárt tiltakozik Katona Béla, az Országgyűlés elnökének egri látogatása ellen. Ez nem más, mint az MSZP felháborító képmutatása. Egerbe jön az MSZP-s politikus, miközben az MSZP országos és megyei vezetőinek tudtával engedték Egerbe a HospInvestet, és tették tönkre ezzel az egri kórházat. Számon kell kérni az MSZP bűneit! Nem maradhatnak büntetlenül az egri és Heves megyei emberek egészsége ellen elkövetett bűncselekmények. A felelőtlen, bűnös döntések meghozóinak felelniük kell! – hangsúlyozta a Munkáspárt elnöke.
 A párt elnökét többen is elkísérték a program során, köztük Juhász Norbert, a KB-tagja, Szabó Tamás, a Baloldali Front elnöke, Kovács Balázs, az ifjúsági szervezet vezetőségének tagja és Tóth László, a pétervásárai térség KB-képviselője. A munkáspárti csapat együtt kereste fel a Mátrametál Kft-t Sirokon, amely a gyógyszeripar, az élelmiszeripar, a kozmetikai- és háztartás-vegyipari szektor számára gyárt tubusokat, aeroszol palackokat. A dolgozók szívesen fogadták a munkáspárti csapatot, többen hétköznapi problémáikat is megosztották velük.

Munkásosztály

Itt járt egyszer egy 23 éves amerikai lány. A pólóján hatalmas amerikai zászló, a zászlóban sarló és kalapács. Sajnos nem tudok angolul, de néhány szót értek. Néhány szót megtanultam, talán többet, mint azok, akiknek évekig tanították az oroszt, és most verik a mellüket, hogy mégsem tanulták meg. Egyre kevesebben, mert az orosz menő nyelv lett.
  Nehezen beszélgettem az amerikaival, néha segítettek az angolul tudók. Aztán magunkra maradtunk. Az amerikai lány dühösen magyarázott. Gyakran mutatott a sarlóra és a kalapácsra. Elmondta, hogy ott, az USA-ban is élnek normális emberek, akik utálják a hatalom háborús játékait, akik harcolnak az emberi jogokért. Akik kiharcolták május 1-ét a világnak, és akiknek mindaz köszönhető, ami jó az Egyesült Államokban. Mert a tőkéssel ott is meg kell küzdeni. Hogyan? – kérdeztem ezerszer, de ő ennyit mondott: Working class!
 A napokban megint találkoztam egy amerikaival. ’56-os menekültek gyermekével, aki nem osztja szülei meggyőződését. Hosszan mesélt a hazájáról, egyre izgatottabban. Végül azt mondta: osztályharc van, nem vetted észre? Nekünk proletároknak kell szembeszállni a burzsujjal.

 

Lecsókóstolás Székesfehérváron

A Munkáspárt Fejér megyei szervezete immáron két évtizede vesz részt a Fehérvári Vigasságok rendezvényén, amelyet hagyományosan szeptemberben rendeznek meg. Ilyenkor a város apraja-nagyja elmegy a városközpontba, hogy élvezze a gazdag kulturális kínálatot, és szórakozzon is egy kicsit. A rendezvény hangsúlyozottan nem politikai esemény, de minden párt és politikus, amely és aki egy kicsit is ad magára, megmutatja magát. A Munkáspárt csapata élén Espár István megyei elnökkel az idén is szépen berendezte a Munkáspárt faházát, osztogatta a párt anyagait. Az ünnepség idején Lecsófesztivált is rendeztek, ahol több, mint háromszáz csapat mutatta meg, hogy milyen lecsót tud készíteni. Volt itt minden, a hagyományos lecsótól kezdve a csülkös lecsón át a harcsás lecsóig, sőt még a lecsós rétest is meg lehetett kóstolni. Thürmer Gyula, a párt elnöke és Karacs Lajosné, a párt alelnöke, egyben a megye egyik országgyűlési képviselő-jelöltje is jelen voltak a rendezvényen. Szinte minden csapat szívélyesen invitálta a párt vezetőit, és bizony helyt kellett állni a kóstolgatásban.

Piacolás és politikai párbeszéd Tatabányán

Tatabányára látogatott szeptember 23-án Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. Reggel a piacon, délben, a város központjában a sajtóval ismertette a Munkáspárt terveit. A vendéget kötetlen beszélgetés keretében megyeházi dolgozószobájában fogadta Völner Pál, a megyei közgyűlés elnöke. Véleményt cseréltek az országban kialakult gazdasági, társadalmi válság megoldásának esélyeiről, lehetőségeiről. Egyetértettek abban, hogy a helyzet javítása érdekében mélyreható változásokra, a nagy ellátó rendszerek átfogó reformjára van szükség. A multinacionális nagyvállalatok korlátozása az egyik legsürgetőbb feladat a kisemberek védelmében – hangsúlyozta Thürmer Gyula.
 Ebben a válságos időszakban a korábbinál is nagyobb szükség van a közéleti szereplők közötti véleménycserére, konstruktív párbeszédre. Bár Thürmer úrral mindenben nem értettünk egyet, érzékelhető volt, hogy helyzetértékelésünk, megoldási javaslataink hasonlóak, nem helyezhetők el egy képzeletbeli bal-jobb skálán – vélekedett a megbeszélés után Völner Pál. A megbeszélésen részt vett Tóth István, a Munkáspárt megyei elnöke is.