Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Ózd: Ki az utcára!

Ki az utcára! Ezt a jelszót Ózdon is nehezebb valóra váltani, mint kimondani. A Munkáspárt ózdi szervezete azonban most rászánta magát, hogy átlépje a bűvös lélektani határt. Thürmer Gyula pártelnök programja az ózdi piacon kezdődött. Nem voltak sokan, de szívesen fogadták. A Frank-Hungaria Kft-nél Kőfalusi György igazgatótól megtudtuk, hogy magyar vállalkozónak lenni nem könnyű, de nem is lehetetlen. Nemzeti mezőgazdaságra és nemzeti iparra van szükség – értettek egyet házigazda és vendég. Kenéz Attila kisvállalkozó boltja volt a következő állomás. Le a multikkal! Ebben itt is egyetértés volt.
 Ózd város Reuma Kórháza előtt, a nyílt utcán került sor a Munkáspárt bemutatására. Sokan megálltak, amikor hallották Nagy Judit tolmácsolásában a párt programját, és Kónya Béla térségi képviselő előadásában az elmúlt húsz év értékelését. Thürmer Gyula a pártról szólt, és sokan felfigyeltek az ózdiak közül.
 Délután egy Ózd közelében lévő varrodát keresett fel a munkáspárti csapat. Csorbáné Galambosi Erzsébet igazgató elmondta, hogy az inggyártásra szakosodott cégnek ma mindent el kell vállalnia, hogy megéljen a piacon, és munkát adjon a cég dolgozóinak. Mi Önök mellett állunk, a dolgozó emberek mellett – mondta a pártelnök a rögtönzött munkásgyűlésen.
 A nap a városi Civil Házban zárult. A fórumra eljöttek a párt tagjai, de sokan voltak érdeklődők is.
 Ózd az egyik kulcsterülete a Munkáspártnak a megyében, tájékoztatta Budai Ferenc megyei elnök a párt elnökét. A borsodi akciók folytatódnak. Október 3-án a Munkáspárt elnöksége Miskolcon kihelyezett ülést tart.

Új élet a határszélen

Csongrád megye azon megyék közé tartozik, ahol a Munkáspártnak 2006-ban volt megyei listája. Volt egyéni jelöltünk az 5. választókerületben, Szentesen és környékén, a 6. választókerületben, Hódmezővásárhely térségében és a 7. választókerületben, Makón. Azóta azonban az idő változott, pozitívan és negatívan is. A 2. számú választókerületben, Szeged és Mórahalom térségében létrejött a Munkáspárt új alapszervezete, és ez jó. Hódmezővásárhelyen a helyi szervezet átállt az MSZP-nek behódoló 2006-os Munkáspárthoz, ez meg rossz. Igaz, hogy a városban van igény a Munkáspártra, csak ezt eddig nem tudtuk kiaknázni.
 Erről esett szó Thürmer Gyula múlt heti Csongrád megyei látogatásán. A program kora reggel indult a szentesi Civil Televízióban, ahol hagyományosan kíváncsiak a Munkáspárt véleményére. Szegeden az egykori kendergyár bezárása és lerombolása ellen tüntettek a Munkáspárt aktivistái. Tiltakozunk a magyar nemzeti ipar szétverése ellen, s tiltakozunk a magyar nemzeti ipari kultúra emlékműveinek tönkretétele ellen is – mondotta Thürmer Gyula. Hozzátette: a magyar nemzeti ipart az elmúlt két évtizedben teljesen tönkretették, melynek a szegedi kenderfonó az egyik elrettentő, eklatáns példája. A hajdan virágzó szegedi textiliparnak mára hírmondója sem maradt, teljesen megszűnt. A szegedi kendergyárat lebontják, ezáltal eltűnik az a hely is, amelyhez a magyar munkások és dolgozók számos nemzedékének emléke kötődik, beleértve a munkahelyeket is. A multinacionális vállalatokat vissza kell szorítani, meg kell adóztatni, és Magyarországon protekcionista gazdaságpolitikát kell bevezetni. A multik megadóztatásából befolyó pénzeket pedig a magyar vállalkozásokra kell fordítani. Thürmer szerint újabb bevásárlóközpontokra nincs szükség, sem Szegeden, sem az ország más régióiban. A jelenlegi válság kezelésére a pártelnök a falvakban most üresen álló ólakba disznókat telepítene, hiszen mint elmondta, ha elindul a magyar állattenyésztés, az hozza magával a mezőgazdaság fejlesztését is.
 Zsiga Tamás megyei elnök és Nagyvári László KB-tag mellett sokan ott voltak a megyei aktivisták közül is. A piaclátogatás, mint általában, ezúttal is jól sikerült. Délután Móri József, a 2. választókerület jelöltje volt a programgazda. Az 51 éves erdészeti munkás családjával együtt igazi lelke a pártélet megújításának. A Munkáspárt elnöke felkereste Nógrádi Zoltán mórahalmi és Petró Ferenc ásotthalmi polgármestert, s bemutatta a leendő munkáspárti képviselőjelöltet.