Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Itt az idő!

Szinte olvadnak a napok és a hetek előttünk. A választások ideje hamarosan itt van. Ahhoz, hogy sikeresen összegyűjtsük az ajánlószelvényeket folytatnunk kell a gyári akciókat, a munkanélküli hivatalok előtti aprólékos és kitartó munkát, hiszen zömmel ott élnek, dolgoznak azok az állampolgárok, akikre számíthatunk. Az elmúlt időszakban több gyár előtt dolgoztunk, ahol szívesen, érdeklődéssel fogadtak bennünket. Sokat tanultunk ezekből az akciókból. Fontos, hogy mindig megfelelő számban legyünk jelen, mert egyre gyakrabban megállnak beszélgetni. Ez nagy érték! Legyen a csapatban egy agitátor, aki megáll, beszélget, névjegyet ad. A Tungsramnál többször voltunk, de újra elmegyünk. A gyárat bezárják, vagy annyira összezsugorítják, hogy a választási kampány során már nem találkozhatunk a munkásokkal.
 Rendkívül hasznos a piacok előtt való megjelenés. Ha csak szórólapozunk, nem kell bejelenteni. Bármikor kimehetünk szórólapozni, de célszerű kis asztallal, munkáspárti emblémával kimenni piac vagy bevásárlóközpont elé, mikor a legtöbben vásárolnak.Ez utóbbit viszont be kell jelenteni a rendőrségen. Csak néhány Szabadság és pár szórólap szükséges, ami el van látva elérhetőségeinkkel: telefonszám, email-cím. Számos példa bizonyítja, hogy eljuttatják az ajánlószelvényeiket a párthoz.
 Néhány KB-megbízott elvtársunk kifénymásolta A Szabadságból interjúját, és azzal is kampányolt. 50-60 darab ilyen propagandaanyag jó ha van nálunk. Írjuk rá a telefonszámunkat és a Baross utcai központ címét! Tegyük még ismertebbé a pártot! A kampány már folyik.

„Fene a pofájukat!”

2009. szeptember 15-én a Baloldali Front – KISZ debreceni szervezete ismételten szórólapozó akciót hajtott végre a Debreceni Konzervgyár előtt. A vörös sapkás csapat már jóval a hajnali műszakváltás előtt várt a dolgozókra.
 Mivel már korábban szórólapoztak a gyárnál, a feladat nem csak a röplapok szétosztása volt, hanem az is, hogy beszélgessenek a munkásokkal, megtudják, mi a véleményük előző akciójukról, bíztassák a dolgozókat az elbocsátásokkal szembeni ellenállásra.
 Az akció nagyon jól sikerült, sokan emlékeztek az aktivistákra. Többen is elpanaszolták nekik, hogy a hónap végén újabb 200 dolgozót küldenek el a gyárból.
  Mára sokan megértették a fiatal demonstrálók üzenetét, örülnek, hogy van ma Magyarországon egy párt, amely kiáll mellettük: a Munkáspárt.
 „Nagyon jó a szórólapotok, és minden szava igaz!” – bíztatta a frontosokat az egyik fiatal alkalmazott, és sok sikert kívánt a további munkához.
 „Egész életemben itt dolgoztam, és ezúttal engem is elküldenek, 4 évvel a nyugdíj előtt kereshetek újra munkát. Nem tudom, mi lesz velem” – mondta el egy csalódott dolgozó.
 „Fene a pofájukat!” – foglalta össze a munkások általános véleményét a nagytőkés tulajdonosokról egy középkorú hölgy.

Kampánynyitó Debrecenben

A választási kampány első rendezvényeként a Munkáspárt Hajdú-Bihar megyei szervezete lakossági fórumot tartott Debrecen-Józsán, egy bevásárlóközpont előtt, ahol a Baloldali Front lelkes fiataljai is megjelentek. Zászlókkal, szórólapokkal, mozgalmi zene kíséretében vonultak ki Józsa főutcájára.
A járókelők szívesen fogadták szórólapjaikat, többen érdeklődtek is, hogy kik ők, mit akarnak. Sikerült elérni céljukat, a délelőtt folyamán többszáz józsai választó ismerte meg pártunk politikáját, és Kiss Istvánt, a terület KB-megbízottját. Több fiatal is érdeklődött a Front iránt, akikkel az aktivisták telefonszámot cseréltek. Reméljük, következő akciójukon már őket is vörös sapkában, soraikban köszönthetik.