Cikkek
 

AKTUÁLIS

Nincs év Front-tábor nélkül

3 nap – 2 éjszaka, az igaz baloldallal, igazi baloldali fiatalok között!
 A Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt október 23-25 között táborába, a komáromi Fenyves táborba. Várunk minden baloldali gondolkodású fiatalt, aki nyitott a valós baloldali eszmék iránt, aki tenni akar saját jövőjéért, országáért, népéért. Ezúton is kérjük elvtársainkat, az alapszervezeteket, mindenkit, hogy az ismeretségi körükben lévő fiatalokat támogassák, hogy eljöjjenek, el tudjanak jönni.
 A tábor mottója: a mai helyzetben fontos, hogy minden fiatal pontosan értse, mi miért történik, a kialakult helyzetnek mik az okai,  mit tehetünk ellene.
 További információval örömmel áll rendelkezésre a Front elnöke, Szabó Tamás (06-30/630-7157), a Munkáspárt központja (06-20/463-0757), e-mailben az info@baloldalifront.hu, illetve a www.baloldalifront.hu.

Elkezdődött?

Múlt hét szombatra virradó reggel antifasiszta fiatalok bezúzták a Budán található Turul-bolt kirakatait, és a falakra antifasiszta feliratokat festettek.
 A rendőrség bűncselekménynek, a szélsőjobboldali sajtó magyarellenes támadásnak, mások talán partizánakciónak nevezik az esetet.
 Valószínűleg 1937 nyarán, a Tompa utcai nyilas ház elleni támadás is hasonló gondolatokat válthatott ki a közvélemény egy részéből.
 Bűnözők? Magyarellenes huligánok? Ellenállók?
 És vajon ez egyedi eset, vagy az ellenállás más formája kezdődött?

 

„A tettekre figyeljünk…”

A gyűjtés második hete (2009. augusztus 31. záró adatok)

A teljes bevétel 1.180.730 Ft, ezt 218 fő fizette be, az egy főre jutó átlag 5.400 Ft.

Kiemelt adományozóink: Puhánszki Ferenc Zalaegerszegről 36.600 forinttal, Tímár Jánosné Tolnából, Lévai Istvánné Szolnokról, Frankfurter Zsuzsanna Balassagyarmatról, Munkás Gyula Budapestről, Kukumzisz Aposztoliszné Tatabányáról, Molnár Gyula Bajáról 20.000 forintot adtak. Csíkos Sándor Budapestről 17.000 forintot adományozott. Busa Péter Békésből, Ács Viktor Bácsból, Bencsik Mihály Szolnokról, Dr. Komócsin Mihály Csongrádból, Miklós Antal Komáromból, Turcsány Ferenc, Simonyi Pál, Simonyi Pálné, Papp Györgyné, Kövesi Gyula, Dömel Vilmos Budapestről, Papp József, Csonk Péter Tatabányáról, Szurcsik István Túrkevéről, Szőrfi Mihály Csongrádból, Rónai Jenőné Veszprémből, Ledényi Pálné Békéscsabáról 10.000 forintot küldtek.

Néhány megjegyzést szeretnék tenni.

Komoly adományokat kapunk szimpatizánsoktól is, az ő nevüket csak akkor tesszük közzé, ha engedély kapunk rá.

Mindenki két darab csekket kapott. Ennek célja kettős volt, az egyik az, hogy ha van ismerősünk, aki szívesen támogatná a Munkáspártot, annak adjuk oda, kérjük meg, hogy támogasson bennünket. A másik ok az, hogy ismerve a párttagság anyagi helyzetét, úgy gondoltuk, két részletben is adható legyen a támogatás.

Az adományokat a választási számlán gyűjtjük, felhasználásáról közösen fogunk dönteni.

Mindenkinek köszönjük az adományokat!

KARACS LAJOSNÉ

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu