Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Használjunk internetet!

Viseljük a vörös inget!

Az elnöki látogatások nagyon fontosak, az utcai jelenlét talán a legerősebb fegyverünk, hiszen az országos médiából ki vagyunk tiltva. Ezért lényeges az, hogy egységes megjelenést alakítsunk ki. Legyen mindenkinek vörös inge, viseljétek! A külső szemlélő ezáltal is fegyelmezettséget és elszántságot lát bennünk. Erre van szüksége a magyar dolgozónak, a dolgozó népnek. Érezzék azt, hogy mi töretlenül, egyre elszántabban képviseljük az érdekeiket! Csináltassunk egységes névkártyát, hogy amikor a helyi közszereplőkkel, médiával, vagy bárkivel meg kell osztani az elérhetőségeinket, ebben is az egység mutatkozzon! Legyen minden vezető funkcióban lévő pártkatonának e-mail címe. Ez elengedhetetlen! Sokan idegenkedtek tőle, viszont szükséges. A párt anyagi helyzetén is javítotok vele, mert a sok anyagot nem kell postára adni, és nem kell kinyomtatni. Tóth Pista Tatabányáról azt szokta mondani, amikor az e-mail szóba kerül, hogy neki még gőzös vasalója sincs, de megoldotta, családon belül kezelik a levelezést. A hangosítást, ahol csak lehet, ki kell használni! Amelyik megye tud, vásároljon ilyen eszközt, voltak, akik már megtették. Összeállítottunk több zenei cd-t. Amíg várakoztok egy adott helyszínen a gyárból érkező munkásokra, Thürmer Gyulára vagy a rohamcsapat érkezésére, csináljatok hangulatot a mozgalmi dalokkal! Hagy hallja mindenki, hogy a Munkáspárt itt van, jelen van! Nem kell félni, hogy elzavarnak minket, vagy belénk kötnek. A Munkáspárt elnökével az elmúlt egy év alatt több mint kétszáz településen voltunk, de sehol sem mondták, hogy takarodjunk. A látogatások után, rövid időn belül menjetek vissza az adott helyszínre, ápoljátok az új kapcsolatokat! Mára már szívesen fogadnak minket, lassan megértik, hogy csak a Munkáspárt az, akire számíthatnak, akitől várhatják, hogy ebben a nyomorúságos helyzetben tesz értük a szebb és élhetőbb jövő kialakításáért.

Kovács István (Budapest)

Paulik Péter felszólalása rövid volt, de annál többet mondott: „Fegyelem kell a pártban! A fegyelmezett munka első lépése, hogy a pártkönyvünk mindig legyen nálunk, s fénykép is legyen benne!” A budapesti 9. régió elnökének szavait zárszavában Thürmer Gyula is megerősítette: „A katonát is először megtanítják rendesen bevetni az ágyát. Mert ha a katona nem veti be rendesen az ágyát, elveszti a háborút, mert nem tanulja meg a fegyelmet.”

A miskolci Nagy Judit a borsodi frontosok plakátjaival érkezett az aktívára. Az ötlet megvan, lenne, aki kiragassza, azonban kevés a pénz a sokszorosításra.

Szép hagyomány a Munkáspártban, hogy kerek évfordulókon felköszöntik a párt aktivistáit. Ezúttal Balogh Attila, a Baross utcai pártközpont pótolhatatlan „mindenese” töltötte be 65. életévét. Ezúton is gratulálunk!

Vörös büfé

Nem csak a munkáspárti aktivisták, a gyűlés büféje is vörösbe „öltözött” szombaton. A Nőtagozat és a Front tagjai kitettek magukért, a sikeres szervezés eredményeként friss molnárka, szalámi, saláta és jó szabolcsi pálinka várta az aktíva résztvevőit. Említésre méltó, hogy már vörös inget, mozgalmi dalokból összeállított CD-t, munkáspárti névjegyet is vásárolhattak a megjelentek. A bevétel pedig a pártkasszát gyarapítja, amelyért külön köszönet illeti a pult mögött állókat.