Cikkek
 

AKTUÁLIS

 

Az Alkotmánybíróság a parlamenti képviselők pénztárcája mellé állt

Az országgyűlési képviselők trükközéssel megpróbáltak a költségtérítésükről szóló népszavazás elé menni, és nyomást gyakoroltak az Alkotmánybíróságra (Ab) – jelentette ki Seres Mária, a népszavazás kezdeményezője, miután az Ab a múlt héten arról döntött, hogy nem tartható népszavazás a képviselők költségtérítéséről.
 Seres szerint rendkívül szomorú, hogy ahelyett, hogy ezt a kérdést rendezték volna a képviselők, “trükközéssel megpróbáltak a népszavazás elébe menni, nyomást gyakoroltak az Alkotmánybíróságra is, és úgy tűnik, hogy ők győztek” .
 Hozzátette: “ők 386-an erősebbek, mint mi 605 ezren (ennyien írták alá a kezdeményezést)”. A kérdésére ugyanis nem született megoldás, az időközben megalkotott szabályozásban nincs kötelezővé téve, hogy az országgyűlési képviselő elszámoljon költségtérítésével. Mint elmondta, az Ab egy 1997-es határozata szerint a népszavazási kezdeményezés alkotmányos védelem alatt áll, és semmiféle beavatkozás nem megengedett, még az Országgyűlés részéről sem. Az Ab a “saját határozatát nem vette most figyelembe”, viszont rábólintott a parlamenti képviselők alig burkolt újabb fizetésemelésére.
 A nyomásgyakorlást a parlamenten belül kell folytatni. Ha a jelenlegi képviselők nem tudnak felülemelkedni saját anyagi érdekeiken, akkor új képviselőknek kell bekerülniük az országgyűlésbe – mondta.
 A Magyar Szocialista Párt cinikus módon közleményben jelentette be, hogy örül az Alkotmánybíróság döntésének.
 Mostantól tehát a - szocialisták által kezdeményezett új törvény alapján – 70 „honatya” az eddigi dupláját fogja keresni, a többiek pedig másfélszer ennyit vihetnek haza jövőre „költségtérítésként”. Mindezt ráadásul számlával sem kell igazolniuk.

CSATLAKOZZ!

Ha szívesen részt vennél a gyárak előtt demonstráló, agitáló, szórólapot osztó akciócsoport munkájában, jelentkezz! Várunk, ha egyszer, várunk, ha többször is eljönnél! Lehetsz fiatal vagy idős, párttag vagy szimpatizáns, közöttünk a helyed!
 Ha gyűlölöd, ha felháborít, ha tenni akarsz az ellen, hogy embereket önhibájukon kívül megfosszanak otthonától, jelentkezz! Várnak az Otthonvédők, s az Otthonvédőkkel együttműködő munkáspárti aktivisták!
  Időpontokról, helyszínekről kérj bővebb tájékoztatót a pártközpont telefonszámán, e-mail címén vagy Fogarasi Zsuzsanna budapesti alelnöktől a 06-20-463-0757 telefonszámon.

 

A Szabadság megjelenése

Tájékoztatjuk előfizetőinket és olvasóinkat, hogy A Szabadság jövő heti, július 30-ai száma nem jelenik meg. A Szabadság 29. számát tehát augusztus 6-án, csütörtökön kapják kézbe olvasóink.

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu