Cikkek
 

MAGYARORSZÁG

A magyar katonákat hozzák haza! Itthon van szükségünk a rendre!

A Magyar Kommunista Munkáspárt Hajdú-Bihar megyei Elnöksége mély felháborodással fogadta a hírt, miszerint Magyarország június 24-én ismét katonai csapatokat küldött Afganisztánba.


Szekeres Imre honvédelmi miniszter sportosan szemléz afganisztánban

Szégyenletesnek tartjuk, hogy magyar katonák külföldön szolgálják idegen nagyhatalmak, – elsősorban az USA – érdekeit, és a csatlós magyar kormány asszisztál ahhoz az agresszív imperialista politikához, amely állandó terrorban és elnyomásban tartja az afgán népet.
 Különösen vérlázító a magyar katonák afganisztáni jelenléte annak tudatában, hogy Magyarországon a kormány képtelen garantálni az állampolgárok biztonságát.
 Minden nap tapasztalhatják az emberek, hogy a rendvédelmi szervek tehetetlenek a bűnözés ellen, általános a káosz, a források elvonása és a drasztikus méreteket öltő emberhiány az állományban a működésképtelenség határára sodorták a rendőrséget.
 A bajt tovább fokozza a növekvő társadalmi feszültség, a cigányság körében egyre növekvő bűnözés, a szélsőjobboldali uszítás, hangulatkeltés, a megfélemlítést és az erődemonstrációt szolgáló párthadsereg, a Magyar Gárda működése, és az egyre riasztóbb rasszista és antiszemita érzelmek felkorbácsolása. Mára már világos: a magyar parlament és a politikai elit képtelen kordában tartani a társadalmi mozgásokat, a biztonság helyreállítása és fenntartása meghaladja a kapitalista rendszer erőit. Az állam válsága sok millió magyar és roma, békeszerető embert súlyt.
  Követeljük, hogy a magyar katonákat hozzák haza mind Afganisztánból, mind Irakból. Magyar katona ne tartózkodjon külföldön! Mondjuk ki világosan: elég volt a NATO-ból, nem leszünk tovább az USA csatlós állama! Magyarország mondja fel a NATO-tagságot!
 A rendőrség és a katonaság munkáját hangolják össze, a katonaság a rendőrséggel együtt fokozott munkával tartsa fenn a rendet az ország minden területén!
  Erősítsük meg a rendőrséget, a külföldi NATO-missziók finanszírozására költött százmilliókat költsük a magyar rendőrség fejlesztésére!
 Tiltsuk be a magukat „magyar hazafiaknak” hazudó szélsőjobboldali militarista szervezetek működését!
  A rendőri munkára alkalmas munkanélkülieknek az állam indítson tanfolyamot, csökkentve ezzel a munkanélküliséget, amely stabilizálná a rendőrség létszámhiányát.
 Több fizetést a magyar rendőrnek, világos, átlátható és egyértelmű törvényeket!
 A Magyar Kommunista Munkáspárt Hajdú-Bihar megyei szervezete petícióban fordul a Honvédelmi Minisztériumhoz, hogy hangot adjunk a párt és sok millió ember követelésének!

Debrecen, 2009. június 26.

Magyar Kommunista Munkáspárt
Hajdú-Bihar megyei Elnöksége

Jelentős magyar katonai missziók külföldön

Ország

Létszám

Koszovó, Prishtina

312 fő

Koszovó, Peć

159 fő

Bosznia-Hercegovina, Szarajevó

158 fő

Afganisztán, Pol-e Kumri

240 fő

Irak, Bagdad

20 fő

Ciprus, Nicosia

84 fő

Egyiptom, Sínai-félsziget

41 fő

Magyar katonák szolgálnak még Libanonban, Nyugat-Szaharában, Kongóban, Tadzsikisztánban, Grúziában és Albániában