Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Az EP-választás frontos szemmel


Lezajlott az európai parlamenti választás hazánkban. Az eredményekről rengeteget lehetne beszélni, hiszen született egy-két meglepetés is. Pártunk, a Magyar Kommunista Munkáspárt eredménye siker, ha nem is nagy siker. Többet vártunk, azonban sokkal több idő kellett ahhoz, hogy a mozgalom legyűrje a 2005-2006-os válságos állapotát. Az 1 százalékos eredmény és a növekvő tendencia azt bizonyítja, hogy ez sikerült és fejlődünk, erősödünk. Frontos szemmel nézve siker, ugyanis jóval több fiatal szavazott ránk, mint korábban, azonban el kell fogadni, hogy a Jobbik és az LMP százszor könnyebben nyer meg fiatalokat. Hogy miért? Na persze, odaát van pénz, temérdek, itt nincsen. De gyakoroljanak önkritikát is a Front-alapszervezetek: ahhoz, hogy komolyabb eredményt érjen el a mozgalom, még többet, jóval többet kell dolgozni! A szimpatizánsainkat pedig, ha tényleg komolyan gondolják, várjuk sorainkba, most van rájuk szükség! A részletes eredményekből az is kitűnt, hogy ahol aktív Front-alapszervezetek működnek (Heves, Hajdú-Bihar, Nógrád), sokkal több szavazatot kapott az igaz baloldal. Nem hazudunk sem magunknak, sem az embereknek: sokkal többet is megtehettünk volna mi frontosok a Munkáspárt jobb eredményéért. A magyar fiatalok egyértelműen kimutatták szándékaikat: változtatni! Értessük meg velük, hogy igazán változtatni nem kapitalista pártok támogatásával, hanem az igaz baloldal, a Munkáspárt és a Baloldali Front erősítésével tudnak. Mindezen kívül szervezetünk vezetősége ezúton is szeretné megköszönni a támogatást minden olyan, napjaink rendszerében csalódott fiatalnak, akik a Munkáspárt listájára voksoltak. Bizalmukat, ha egyelőre nem is az Európai Parlamentben, de megszolgáljuk!

A párt hangja messze száll!

„Életünket majd nem szánjuk,
Ami nem volt, nem sajnáljuk,
Mert a szívünk teljes lánggal,
Együtt égett a világgal.”

(Balázs Béla)

Nincs munkáspárti rendezvény hangszóró, zene és beszédek nélkül. Nemcsak a párttagok, a járókelők is egyre jobban kifejezik szimpátiájukat a mozgalmi indulók iránt.
 Fodor István és Füry Nándor hosszú évek óta tartják karban és kezelik a hangosításhoz szükséges eszközöket. Nincs olyan kábel vagy CD, amiről ne tudnának. Nélkülük elképzelhetetlen egy hangulatos KB-ülés vagy egy ünnepség. A kampányzáró előtt két órával már hangos volt a Parlament melletti József Attila szobor környéke. Füry Nándor gondos válogató munkáját dicséri az a zenei válogatás, amely régi és új kommunista dalokat tartalmaz. Hanganyagai az Interneten is fellelhetőek. Persze egyre nagyobb az igény a fiatalokat megszólító új dalok iránt. Füry Nándor erre mindig gondol, és tesz is érte, hogy ilyenekből se legyen hiány.
 Fodor Istvánt mindenki ismeri. Ott van, ahol lennie kell: hangosít, kopogtatócédulát gyűjt, agitál, felveszi az elhangzott beszédeket és terjeszti is azokat. Nem csak a Havanna lakótelepen, Budapesten, de az országban bárhol számítani lehet rá, mint lelkes kommunista agitátorra.
 A művészet, a vers, a forradalmi dalok lobbantják lángra először az emberszíveket, s nyitnak kaput a gondolatnak, az érzelemnek, a harcos szellem kiteljesedésének. Énekkel ajkán válik testvérré a világon minden proletár. Bár nem ismerjük a másik nyelvét, amint énekelni kezd, tudtunkra adja, hogy az elvtársunk.

„O proletari, alla riscossa Bandiera rossa trionferá” – ezt énekli magyar, lengyel, francia, német, olasz, görög proletár.

 FOGARASI ZSUZSANNA