Cikkek
 

AKTUÁLIS

Palóc gulyás munkáspárti módra

Debrecenben az idén is megrendezték a Pulykanapokat. A hagyományos fesztivál most is ezrével vonzotta az embereket. A debreceni nagytemplom szomszédságában egész sátortábort állítottak fel. A versenyzők vasárnap reggel kaptak kézhez hat-hat kiló pulykahúst, ebből kellett a tájhoz, a hagyományokhoz illő ételt elkészíteni. A Munkáspárt megyei szervezete Edelényiné Nagy Mária vezetésével ebben az évben is úgy döntött, hogy a Munkáspártnak ott a helye a fesztiválon. A rendezvényt összekötötték a Baloldali Front debreceni szervezetének táborával, ahol – amint megtudtuk Varga Szabolcs elnöktől – az idén többen vettek részt, mint tavaly, és a Frontnak új tagjai is vannak. A vasárnapi ünnepségre eljöttek a Baloldali Front országos vezetői is, köztük Szabó Tamás elnök, és ott volt Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. A palóc gulyást munkáspárti módra ezúttal egy tanult szakács, Tóth László, a KB Nógrád megyei tagja készítette, az érdeklődők nagy megelégedésére.


20

évforduló

július 5.

A Magyar Kommunista Munkáspárt július 5-én, vasárnap 10 órai kezdettel emlékezik meg a XX. század legnagyobb magyar államférfiának, Kádár János halálának huszadik évfordulójáról. Mindenki egy szál virággal teheti tiszteletét a Fiumei úti sírkertben.

„Én olyan korban nőttem fel, amikor a nemzeti zászló a Horthy-korszak jelképe volt, a haza fogalma a fennálló társadalmi rendet jelentette. Ezt a rezsimet én gyűlöltem, jelképeit, fogalomrendszerét megvetettem. Időbe tellett amíg megtanultam, hogy a piros-fehér-zöld a nemzet jelképe, nem Horthyéké, s a haza a magyar nép földje, nem a Horthy-rendszeré.”

Kádár János

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu