Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Magyar! Baloldali! Tisztességes!

Magyarország gondjaira nem a jobboldal, nem a szélsőjobboldal a megoldás. Van kiút balra. A munkásnak, a dolgozónak, a szegényeknek csak balra van kiút!
 Nem a baloldal van bajban! Az MSZP van bajban. Nekik már régen semmi közük a baloldalhoz, a munkás, a dolgozó csak eszköz nekik, amit eddig kedvükre mani­puláltak. A baloldal számára az hozna igazi változást, ha a Munkáspárt megerősödve kerülne ki a választásból. Biztassuk minden baloldali ismerősünket, hogy ne üljenek fel az MSZP félelem- és pánikkeltő plakátjainak, menjenek el szavazni, és a Munkáspártra szavazzanak!
 Vádoljuk az MSZP-t, mert eladták az országot. Húsz éve a GDP 1,7 százalékát adták a multinacionális vállalatok. Ma a GDP 70 százalékát termelik a multik. Az Európai Unió nem kevésbé kapitalista országaiban ez a szám csak 40 százalék.
 Vádoljuk az MSZP-t, mert bűnbe taszította az országot. A korrupciót, a gátlástalanságot, a leplezetlen erőszakosságot nem ők találták ki, de a magyar politika jellemzőjévé ők tették. A világ 179 országa között a 39. legkorruptabb ország vagyunk.
 Vádoljuk az MSZP-t, mert beengedte a HospInvestet. Nagyon jól tudták a szocialisták, hogy tönkre fogják tenni a kórházakat Gyöngyösön, Hatvanban, Egerben, másutt. Tudták, és mégis engedték.
 Vádoljuk az MSZP-t, mert szegénységbe taszították az ország nagy részét. Vádoljuk, hogy engedték a bankokat, hogy devizában adjanak hitelt lakásvásárlásra rengeteg olyan embernek, akinek nem kötelessége érteni a devizaműveletekhez, de lakásra szüksége van.
 Vádoljuk az MSZP szövetségesét, az SZDSZ-t. Az SZDSZ Magyarországra erőltette a legbecstelenebb tőkés politikát. Nekik semmi sem számít. Nem hatja meg őket a munkások nyomora, a nyugdíjasok nélkülözése. Nem ejtenek könnyeket, amikor bezárják a falusi iskolákat, tönkreteszik a magyar kultúrát. Számukra semmi sem szent. Nekik a hatalom és a pénz fontos. a pénz, a piac határtalan imádata. Bennük nincs elkötelezettség a nép iránt, nincs bennük emberszeretet, hiányzik a honszeretet. A homoszexuálisok jogai jobban izgatják őket, mint a nemzet sorsa.
 Változás kell, baloldali változás! Mi programot, baloldali nemzeti programot tártunk a magyar társadalom elé. Bizonyítottuk, hogy a Munkáspárt a dolgozók, a munkások pártja, a nemzeti baloldal pártja.
 Bizonyítottuk, hogy a Munkáspárt az egyedüli párt, amely baloldalon van, és az ő politikája az, amely a nemzeti elkötelezettségét erősítette az elmúlt években. A Munkáspárt szociális elkötelezettsége, a bérből és fizetésből élők melletti kiállása elvitathatatlan.
 Változás kell, baloldali változás! A válság terheit fizessék meg a gazdagok! A gazdagokat kell megadóztatni! Egy milliónál senki sem keressen többet, de százezernél kevesebbet sem!
 Változás kell, baloldali változás! A fia­talnak biztosítani kell az első munkahelyhez és az első lakáshoz való jogot!
 Változás kell, baloldali változás! A cigányságnak jobb életet kell teremteni! De nem segélyekkel, hanem azzal, hogy munkahelyeket teremtünk, és iskolákat építünk. S ha kevés ehhez a mi pénzünk, követeljünk az Európai Uniótól!
 Változás kell, baloldali változás! Nemzeti baloldali változás! Védjük meg a magyar piacot, a magyar gazdaságot! Ha kell, adminisztratív úton, egészségügyi, környezetvédelmi és más intézkedésekkel szorítsuk ki a külföldi élelmiszereket.
 Változás kell, baloldali változás! Vegyük magyar állami tulajdonba a villamosáram-ellátást, a DÉDÁSZ-t, a DÉMÁSZ-t, az ÉDÁSZ-t, az ELMŰ-t, az ÉMÁSZ-t, a TITÁSZ-t. Jól megszedték magukat, hiszen a privatizáció óta háromszorosára emelkedtek az árak.
 Változás kell, baloldali változás az Európai Unióhoz való viszonyunkban is! Harcoljunk ki jobb feltételeket! Ha sikerül, maradjunk. Ha nem, gondoljuk meg, hogy érdemes-e tovább kínlódni.
 A csatlakozás előtt megmondtuk: akkor érdemes belépnünk az EU-ba, ha belülről jobban tudjuk érvényesíteni nemzeti érdekeinket, mintha kívül maradnánk. Azóta kiderült, hogy csatlakozásunk nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A nagyok diktálnak, birodalmi szellemiségű politikával. Mi harmadrangú tagként vagyunk jelen, és gyarmati jövő vár ránk. Mióta bent vagyunk, csak visszafejlődik a magyar gazdaság, és erős visszaesésben van az ország. Mezőgazdasági, élelmiszeripari adottságainknak megfelelő pozícióinkat elvesztettük.
 Az ország még kiszolgáltatottabbá vált, a magyar munkavállalókat korlátozzák, a hazai tőkének az unió államaiban való megjelenését adminisztratív intézkedésekkel akadályozzák, és amíg az unió keményen érvényesíti érdekeit, addig mi nyusziként lefekszünk, és nem merjük megvédeni magunkat.
 Az árak európaiak, de a bérek csak tizedüket teszik ki. Már nem napi 8 órát dolgozunk, hanem 12-16 órát, és mégis egyre rosszabbul élünk. Az egyre növekvő nyugdíjkorhatárt a magyar nyugdíjasok jelentős része nem éri meg. Ez a keserű valóság. Mi tudunk ezen változtatni.
 Csak a Munkáspárt!