Cikkek
 

EP-VÁLASZTÁS

Szűcs Attilát az üllői önkormányzatba!

Válasszák meg az üllői önkormányzatba Szűcs Attilát és a Munkáspártot az Európai Parlamentbe! – ajánlotta Thürmer Gyula a múlt héten az üllői vasútállomás előtt. Június 7-én az EP-választások mellett időközi önkormányzati választásokra is sor kerül, amelynek a Munkáspárt is részese. A rendezvényen számos munkáspárti aktivista vett részt. Jelen volt Kaj­li Béla, a NBRE elnöke és Fogarasi Zsuzsanna alelnök. A párt  elnöke felkereste Kissné Szabó Katalint, a város polgármes­terét is.

 

 

 

Humanisták:
a tőkés rendszer új reménységei?

Egerben a „Lehet Más Politika” és Humanista Párt megmutatta, mit is ért új módszereken. A szervezet lelkes vagy bérelt aktivistái kifejezetten a munkáspárti plakátok ellen indítottak hadjáratot, ha egy mód volt rá, leragasztották. „Üzenjük, hogy hiába a tetszetős, fiatalos álarcuk, hiába a kormány által beléjük nyomott milliók, nem fognak ki az igaz baloldalon!” – mondta Kovács Balázs, az egri front szervezet vezetője. Mert hát mi is az a „Lehet Más Politika”, mi az a Humanista Párt? Két szervezet, amelyet az elveszett szdsz-es szavazatok összegyűjtésére gründoltak. Kampányuk, jelszavaik kísértetiesen hasonlítanak az anno Geszti Péter reklámügynöksége által készített szabaddemokrata poszterekre. Meg aztán honnan a pénz óriásplakátra, fizetett aktivistára egy frissen létrejött „civil” kezdeményezésnek? Ha Egerben munkáspárti aktivisták ragasztgatnának le LMP-s vagy SZDSZ-es plakátokat, akkor nem kerülnék el a pénzbírságot, a törvényi retorziót. Rájuk ezek a dolgok nem vonatkoznak, mert kis kedvencek: a tőkésosztály új reménységei.

 

Az SZDSZ megfutott Veszprémben

Már hagyománynak számít, hogy minden kampányidőszakban a pártlisták tizedik helyezettjeit egy nyílt fórumra hívják össze Veszprémbe, az elegáns Dubniczai palota galériatermébe. A Magyar Kommunista Munkáspártot idén ennek megfelelően Juhász Norbert képviselte. A Fideszes, a Jobbikos, az MCF-es és az MSZP-s képviselőjelöltnek ezúttal jobb dolga is akadt, így az MDF, SZDSZ és az LMP képviselőivel kellett vitatkozni. Juhász Norbert mindössze húsz éves, ám egy percig sem illetődött meg a tévé-kamerák, újságírók és a pártok szurkolóinak jelenlétében. A Munkáspárt jelöltje nem restellt felhozni olyan kényes témákat, mint a “Habsburg gyerek” indítása, az ország gyarmattá tétele, vagy a makói földgázmező külföldnek adása. A vita csúcspontján Juhász Norbert közölte az SZDSZ-es képviselőjelölttel: „Önök és pártjuk, a magyar nemzet testén 20 éve betokosodott fekély!” Erre az ellenfeleknek hirtelen, a több mint egy órás, szokásos felszínes beszédük után “sürgős dolguk” akadt, elmulaszthatatlan közfeladatokra hivatkozva kimenekültek a teremből. Gratulálunk Juhász elvtárs! Meneküljenek csak a milliárdosok!