Cikkek
 

EP-VÁLASZTÁS

Debreceni fiatalokkal Brüsszelbe

A legtöbb fiatal jelölt a Munkáspárt európai parlamenti listáján szerepel, vannak köztük debreceni, egri, miskolci és soproni egyetemisták – közölte Thür­mer Gyula, a Munkáspárt elnöke múlt hétfőn Debrecenben. Új parlamenthez új emberek kellenek – mondta, s bemutatta a Munkáspárt három debreceni huszonéves jelöltjét, Varga Szabolcs egyetemi hallgatót, Dózsa Miklós adatrögzítőt és Kató Tamást, aki az egyetemen dolgozik kézbesítőként. Thürmer Gyula szerint alkotmányban kell rögzíteni a fiatalok első munkahelyhez jutásának lehetőségét, illetve az első lakáshoz való jogát Magyarországon és az Európai Unióban. Az oktatásnak állami-önkormányzati feladatnak kell lennie, a ráfordított összeget pedig meg kell duplázni, a GDP legalább 10 szá­zalékára emelve. A debreceni program részeként a pártelnök Edelényiné Nagy Mária megyei elnökkel együtt felkereste a debre­ceni televíziót, a Klub Rádió helyi stúdióját, illetve a Hajdú-Bihar megyei lap szerkesztőségét.

Várjuk a csalódott MSZP-szavazókat

A baloldali érzelmű emberek egy része csalódott az MSZP-ben, mi abban bízunk, hogy ők felénk indulnak el. Szavazóink elfogadnak bennünket, mert tudják, hogy húsz éve ugyanazon értékek mellett állunk ki, nem forgatjuk a köpönyegünket, jelöltjeink pedig becsületes emberek, nem a mi polgármestereinket viszi el a rendőrség – nyilatkozta a pártelnök Nyíregyházán, a megyei EP-kampányrendezvény során. A sajtótájékoztatón részt vett Tóth András megyei elnök és Pasku Károly, a KB tagja. Fontos törekvésünk, hogy aki akar, dolgozhasson. A Munkáspárt megvédené a 40 órás munkahetet és fontosnak tartja, hogy ne emeljék tovább, inkább csökkentsék a nyugdíjkorhatárt itthon és Európa más országaiban.


Nyissuk újra a bányákat!

A tatabányai villámlátogatás, amelyen részt vett Tóth István megyei elnök is, a városi piacon kezdődött. Mint mindig, a piacon ezúttal is nagy érdeklődés kísérte a Munkáspárt megjelenését. A Munkáspárt csökkentené Magyarország energiafüggőségét, és újranyitná azokat a szénbányákat, melyeket még üzemeltetni lehet - mondta Thürmer Gyula múlt szerdai sajtótájékoztatóján, Tatabányán. Szélesíteni kellene az alternatív energiaforrások kihasználását, nagyobb figyelmet kellene fordítani a napenergia és a földhő kihasználására. Thürmer Gyula elmondta, a multik termelésével az energiafogyasztás növekedett, a hagyományosan magyar iparágak viszont eltűntek. A húsipar fejlesztésére nem lehet támogatást szerezni, gumigyárra viszont igen – fogalmazott.