Cikkek
 

EP-KAMPÁNY


Kampány Budapesten

A múlt csütörtök budapesti kampánynap volt. Kajli Béla budapesti elnök és Fogarasi Zsuzsanna alelnök vezetésével egész napos rendezvénysorozatot szerveztek Budapesten. Reggel Újbuda, majd Pesterzsébet, végül Zugló és Csepel következett. Meleg volt, mégis jöttek az emberek, és hallgatták Thürmer Gyulát, a Munkáspárt elnökét. Kerületi aktivistáink osztogatták a párt választási anyagait, és fogyott a Balszemmel kötet is. Sikerült a helyi televíziók érdeklődését is felkelteni. Jó nap volt!

Kapitalizmus. Rémálom

Ezzel a válsággal legborzalmasabb rémálmaink váltak valóra – jelentette ki a Munkáspárt szerdai, budapesti kampányrendezvényén Karacs Lajosné elnökségi tag, a párt gazdaságpolitikusa.

Kiemelve, hogy sosem támogatták a neoliberális gazdaságpolitikát, kijelentette: a hazai vállalkozások fejlesztését lényeges feladatnak tekintik, és fellépnek azért, hogy államosítsák vissza a korábban privatizált közüzemi vállalatokat. „Csak akkor lesz változás, ha más lesz a politika, ha olyan politika lesz, ami a többség érdekeit szolgálja” – mondta, hozzátéve: csak a Munkáspárt képes ezt megtenni.
 A hazai válság három fő oka, hogy mindent eladtunk a külföldnek, Magyarország a szegények országává lett, és nincsen rend – mondta a General Electric Váci úti gyára előtt, műszakváltáskor tartott rendezvényen Thürmer Gyula pártelnök, aki maga osztogatta a párt szórólapjait és saját, Balszemmel című könyvének harmadik füzetét az üzemkapun ki- és az azon belépőknek.
 Mint mondta, meg kell törni a külföldi tőke uralmát, meg kell adóztatni ezeket a cégeket, és meg kell akadályozni, hogy kivigyék az itt szerzett jövedelmet, valamint igazságosabb jövedelem- és közteher-elosztási rendszert kell bevezetni. „Nem a szegényekről kell újabb és újabb bőrt lehúzni, hanem a gazdagokat kell megadóztatni, a külföldieket kell megadóztatni, onnan kell elvenni a pénzt, ahol van” – jelentette ki a Munkáspárt elnöke.