Cikkek
 

BALSZEMMEL

 

Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak
a  jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy,
balszemmel. Ezután minden számunkban elmondjuk, miként is látjuk az éppen
esedékes eseményeket a saját politikai értékítéletünk alapján, balszemmel.

A GYERMEK NEM SZÁMÍT

Megszünteti ősztől iskolabusz-szolgáltatását a Vasi Volán Zrt., mert buszaikat nem tudják az újabb előírásoknak megfelelően gyermeküléssel és biztonsági övvel felszerelni – közölte a társaság vezérigazgatója. Ez ugyan csak Vas megyére vonatkozik, de mint tudjuk, nálunk a rossz példa ragadós. Helyes, hogy a gyereket védjük! Nagyon helyes, legyen a buszon biztonsági öv! Igaz, hogy amikor én gyerek voltam, nem volt biztonsági öv, gyerekváltozatban meg pláne nem, és nem emlékszem, hogy a Fazekasban töltött tizenkét évem alatt valaha is baleset lett volna emiatt. Persze, akkor más idők voltak, példának okáért ott voltak a tanárok, akik ügyeltek a kölyökre, meg ott volt a buszsofőr, aki, ha rászólt a gyerekre, hogy maradj nyugton, az nyugton maradt.
 Na, de az volt a „diktatúra”. Ma már „demokrácia” van, nem kell tanár, és a buszsofőr sem tekintély már. A biztonsági öv kiváló ötlet, helyes, hogy rendelet születik róla, csak éppen pénz nincs hozzá. Ilyenkor jön a magyar megoldás. Ha nincs pénz, akkor megszüntetjük a gyermekeket szállító járatokat. Utazzon a gyerek a felnőtt buszon, nem baj, hogy ott eleve nincs biztonsági öv, hagy tanulja a gyerek az életet. Nagyon helyes! A törvény be van tartva, a gyermek meg nem számít.

MESTERSÉGES DUGÓ - TERMÉSZETES HÜLYESÉG

Az SZDSZ előállt legújabb ötletével. A nyári időszakban a főváros néhány forgalmas útján hozzunk létre mesterséges akadályokat, azaz dugókat, s a pesti autós majd így át fog szokni a tömegközlekedésre. Eddig a liberális ötlet. Remek. Legalább olyan remek, mint a ferencvárosi választásokon bedobott liberális javaslat: legyen a postahivatalokban gyereksarok, ahol a gyerek tombolhat, amíg a mama sorban áll. Hogy esetleg dolgozhatna a posta jobban? Hogy nem kéne bezárni a postahivatalokat? Ugyan már, az cécós!
 Most meg a mesterséges dugó! Érted te ezt? Ennyire rossz a helyzet a fővárosi közgyűlés szellemi színvonalával? Gyanítom, hogy másról van szó. Máris fel kell állítani egy hatástanulmányt végző bizottságot, amely majd megbíz egy céget. Ha döntenek, kell találni egy másik céget, amely megépíti a mesterséges akadályokat. Ez mind pénz, nem a liberálisok magánpénze, hanem önkormányzati pénz. A köz pénze, amely szépen átszivárog a liberális zsebekbe. A többiek meg csak mondják a magukét! Nem számít! Mi vagyunk hatalmon, mindent szabad! Tisztelt liberális urak! Üzenem: nem soká lesznek már hatalmon.

KÉTMILLIÓ

Apropó, liberálisok! Kiszámolták liberálisoknál, hogy két millióan vannak. Szépen, finoman, kirekesztés nélkül körbeírják, hogy kikre gondolnak. Zsidókra, cigányokra, melegekre. Így, egyszerűen. Az SZDSZ-reklámfilm szerint ennyien vannak azok, akiknek „kétségbe vonják magyarságát, szabadságát, jogegyenlőségét”. Nem tudom, hogy így hárman hányan vannak, és azt sem, hogy az egyes csoportok külön-külön hányan vannak. Ilyet kérdezni, kimutatni nálunk halálos bűn. Kivéve a liberálisokat, ők azt mondanak magukról, amit akarnak, és a média már hozza is. Azt sem tudom, hogy ki vonja kétségbe ezeknek az embereknek a magyarságát, szabadságát, jogegyenlőségét. Szerintem az emberek pont azért háborognak, mert mintha minden fordítva lenne. Egyetlen antiszemita törvény sincs, a média kiszűri a zsidókat sértő megnyilatkozásokat, mégis liberális körökben azt az érzést keltik, mintha 1944-ben lennénk. Nem vagyunk. A cigányság nem, hogy kevesebb joggal rendelkezik, hanem éppen ellenkezőleg. A rendőrség nem mer hozzányúlni az olyan ügyekhez, amelynek van cigányvonzata. Szerintem meleg honfitársaink előmenetelét sem akadályozza az a tény, hogy minek vallják magukat. Sőt, néha úgy tűnik, hogy még segíti is. A liberálisok tönkretették Magyarországot. Az SZDSZ mindvégig ott állt a szocialista-liberális kormányok mögött, amelyek eladták az országot, s a korrupció központjává tették. Ez az, amit a magyar nép nem fog megbocsátani nekik.

HAZUDNAK A SZOCIALISTA PLAKÁTOK

Az EP-választásokra a szocik rengeteg plakáttal készültek. Az alapötlet: hazudni. Az MSZP plakátjai azt hirdetik, hogy ők a baloldal. Hazudnak! Az a párt, amely eladja az országot, tönkreteszi a közerkölcsöt és a közrendet, a dolgozókon hajtja be a válság leküzdésének árát, nem lehet baloldali. A baloldali a Munkáspárt. Az egyik plakáton ismeretlen fiatal lány közli velünk, hogy ő nem szavaz a jobboldalra, mert az együttműködik a szélsőjobboldallal. Nyilván a Fideszre gondolnak. Nem tisztem Orbán urat védeni, de ez is hazugság. A Jobbik erősödése nem a Fidesz érdeke, hanem az MSZP-é. Ugyanis a Jobbik a Fidesztől vesz el szavazatot, és mumusként a szocik táborát erősíti. Egy másik plakáton okos kinézetű úriember elmondja, hogy ő sem szavaz a jobboldalra, mert annak nincs programja. Hazudik! A Fidesznek van programja. Olyannyira van, hogy számos elemét tőlünk szedték. A Munkáspárt ugyanis már akkor a multik és a nagytőke ellen volt, amikor a Fidesz még liberális volt. Választás ide, választás oda, most nem hazugságokra van szükség, hanem őszinte szóra, becsületes munkára, tisztességes cselekvésre. Ez az, ami az MSZP-ben ma hiánycikk.

THÜRMER GYULA