Cikkek
 

EP-VÁLASZTÁS

MAGYAR-SZLOVÁK BARÁTSÁGI NAP BÉKÉSCSABÁN

A magyar-szlovák viszony megromlásáért nem a magyar vagy a szlovák dolgozók felelősek! – hangoztatta a múlt héten Békéscsabán Josef Artim, a Szlovák Kommunista Párt alelnöke. Köszönjük a szlovák kommunisták politikai bátorságát, mondta Thürmer Gyula, utalva arra, hogy a szlovák belpolitikában nem mindenkinek tetszik, hogy a kommunisták a magyarok mellett kampányolnak az EP-választások idején. A két párt vezetése közösen döntött úgy, hogy a magyar-szlovák államközi viszony romlására a két nép közötti barátság értékeinek ápolásával válaszol. Békés megyében él a magyarországi szlovákok zöme. Így esett a választás Békéscsabára és Tótkomlósra. Farkas Zoltán, a Békés megyei közgyűlés alelnöke példásnak minősítette a szlovákság teljesítményét, a magyar többséggel való kapcsolatát. Matejsz András, a tótkomlósi szlovák kisebbségi önkormányzat elnöke elmondta, hogy a szlovákok között sok baloldali ember van, köztük a Munkáspárt több tagja is.
 Délután Békéscsabán a Szlovák Tájházban találkozhattak az érdeklődők a szlovák vendégekkel és a Munkáspárt elnökével. Jelen voltak a Munkáspárt megyei és városi vezetői, köztük Gál Ferenc, Bánhegyi József és Németh József, a KB tagjai. A látogatást élénk sajtóérdeklődés kísérte. Reméljük, hogy az Európai Parlamentben ott lesznek a szlovák és a magyar kommunisták képviselői is – összegezte a napot a Munkáspárt vezetője.

Győri médianap

A Győr-Moson-Sopron megyei kommunisták médianappal indították az EP-kampányt. Belovitz Károly megyei elnök és munkatársai két város televízióját is megkeresték. Mosonmagyaróváron Thürmer Gyula és Winkler Károly, EP-jelölt egy órás interjún vett részt. Győrben a pártelnököt a Revita TV látta vendégül. Mindkét helyen jutott idő utcai röplapozásra, az emberekkel való találkozóra. Sopron nehezebb terep, de itt is programsorozat várta az érdeklődőket, és sok Szabadság fogyott el. Berényi Imre, a soproni pártszervezet fiatal vezetője különösen ügyesen agitálta az embereket. Egy teljes nap kemény munkával, de megérte!


Vörös zászlós ház Egerben

Ilyen hely nincs több az országban. Hét egyetemista lakik ebben az egri bérelt lakásban, amely egyúttal a Munkáspárt és a Baloldali Front Heves megyei székháza is. Nem rejtik, nem titkolják. Aki ide belép, a sok vörös zászló, propagandaanyag láttán tudja, hogy hova jött. Az egri fiatalok, köztük Kovács Balázs, Szabó Tamás és Juhász Norbert ide várták a múlt héten a Munkáspárt elnökét. Az EP-kampányra is alaposan felkészültek. Az egri piacon a Duna TV, a helyi televíziók és rádiók várták Thürmer Gyulát, és természetesen sok-sok ember. A következő állomás Gyöngyös, piac, őstermelők, kereskedők, vásárlók, és mindenki panaszkodik. A munkáspárti vezetőnek szívesen elmondják gondjaikat: „Nem olyan, mint a többi politikus” – mondják. Senki sem kér az ingatlanadóból, és egyébként is elegük van a szocialisták uralmából.

SZOLNOK: ERŐS KAMPÁNY

Húsz év alatt először fordult elő, hogy a Munkáspárt elnökét egy egész főiskola szinte egész vezérkara fogadja. A múlt héten a Szolnoki Főiskola rektora, dr. Székely Péter és több vezetőtársa mutatta be a vadonatúj intézményt Thürmer Gyulának. Még a diákönkormányzat vezetői is jelen voltak. A nap a Szolnokot és környékét vízzel ellátó VCSM Zrt-ben kezdődött. Kaposvári Kázmér vezérigazgató, Süveges György üzemigazgató régi kollégaként köszöntötték Bencsik Mihály megyei elnököt, aki évtizedeken át dolgozott itt. A látogatás fontos és új eleme volt a Jászkun Volán Zrt megtekintése. Sziráki Pál vezérigazgató szívesen fogadta a vendégeket, és mód volt megismerkedni a céggel. Thürmer Gyula interjút adott a Szolnoki TV-nek és a Kossuth Rádiónak. A kampány Szolnokon is és a megyében is folyik, amelyben részt vesz a két megyei EP-jelölt, Bencsik Mihály és Gulyás László is. A pártelnök hamarosan egész napos médiaprogramra érkezik a megyébe. A jelszó: minél több város, minél több televízió!