Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

 

MUNKÁS, HAZAFIAS LISTA!

Gulyás János, Borsodbóta polgármesterének mindennapi problémája, hogy a munkanélküliek gondjain hogyan segítsen. Próbálja úgy megszervezni a közmunkákat, hogy minden család részesüljön jövedelemből. Civil szervezetekkel összefogva folyamatosan pályázatokat ír, hogy a helyiek megélhetési kérdéseit megoldja. Mégis azt tapasztalja, hogy hiába az önkormányzati akarat, a politikai vezetők sokat beszélnek, többek között a falvak élhetőbbé tételéről – a gyakorlatban nincs előrehaladás.

Göntzöl Gábor 37 éves, gépészből lett vállalkozó. Ismeri a ma Magyarországát: „Felelőtlen és pénzéhes politikusok önös érdekből kiárusítják hazánkat. Mindenki a maga pecsenyéjét süti a közös tűznél. A megoldás? Össze kell fogni a kizsákmányoltaknak! Választani kell! Kommunisták vagy kapitalisták? Munkáspárt vagy tolvajok?”

Belovitz Károly hiszi és vallja: a közjót csak a néphatalom tudja szolgálni. Tudja, ingyen nem adnak semmit. Munka és áldozatos küzdelem nélkül mi sem érhetünk el eredményeket, hiába lobog más földrészeken győzelmesen a munkásmozgalom vörös zászlaja.

Szabó Tamás fiatalember, aki a tisztességet választotta a vagyon helyett. Becsületes, mert szerinte ez alapvető érték, az esélyegyenlőséghez, az igazsághoz és igen, a kommunizmushoz hasonlóan. Szabó Tamás, a Baloldali Front újraválasztott elnöke nem tagadja: ütné a burzsujt! Nem azért, mert szeretné, azért, mert lassan nincsen más lehetősége.

A Magyar Kommunista Munkáspárt Európa Parlamenti listáján nincsenek milliárdos „sztár-közgazdászok”, magukat magyar hazafinak csúfoló Habsburg-ivadékok. Nem szerepel a munkáspárti listán „dísz-kisebbségi”, „dísz-fiatal”, s nem jelölünk valakit csak azért, mert éppen kettessel kezdődik a személyi száma. Nincsenek olyanok sem a munkáspártiak közül, akik itthoni kudarcaik után Brüsszelbe menekülnének „külpolitizálni”, s az unió központjában elkényelmesedett bérpolitikusokat sem jelölünk. A Munkáspárt jelöltjei a magyar valóságban élnek, dolgozók. Munkások, orvosok, vállalkozók, egyetemisták. Ismerik Magyarország gondjait, mert megélik azokat. Tudják, mi a megoldás, mit kell az unióban elérni. Brüsszelben is dolgozók, magyar hazafiak maradnak!

 

Név

Szül.
év

Foglalkozás

Település

1. Thürmer Gyula

1953

alkalmazott Budapest
2. Gilicze Attila

1974

postás Budapest
3. Frankfurter Zsuzsanna

1953

orvos Nógrád
4. Szabó Tamás

1987

egyetemi hallgató Heves
5. Belovitz Károly

1952

erdész Győr-Moson-Sopron
6. Váncsa Csaba

1974

munkás Budapest
7. Fléger Tamás

1953

munkás Budapest
8. Bencsik Mihály

1943

ny. művezető Jász-Nagykun-Szolnok
9. Fogarasi Zsuzsanna

1969

alkalmazott Budapest
10. Juhász Norbert

1989

tanuló Heves
11. Váli Zoltán

1954

ny. BM alkalmazott BAZ
12. Gál Ferenc

1964

biztonsági őr Békés
13. Gulyás János

1956

polgármester BAZ
14. Kovács István

1969

alkalmazott Pest
15. Gulyás László

1955

ny. postamester Jász-Nagykun-Szolnok
16. Varga Szabolcs

1985

egyetemi hallgató Hajdú-Bihar
17. Kovács Balázs

1987

egyetemi hallgató Heves
18. Kőszeginé Benedek Anna

1945

ny. alkalmazott Budapest
19. Dózsa Miklós

1983

adatrögzítő Hajdú-Bihar
20. Winkler Károly

1953

vállalkozó Győr-Moson-Sopron
21. Vida János

1953

fordító Budapest
22. Göntzöl Gábor

1972

vállalkozó Pest