Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

MUNKÁS, HAZAFIAS LISTA!

A Magyar Kommunista Munkáspárt Európa Parlamenti listáján nincsenek milliárdos „sztár-közgazdászok”, magukat magyar hazafinak csúfoló Habsburg-ivadékok. Nem szerepel a munkáspárti listán „dísz-kisebbségi”, „dísz-fiatal”, s nem jelölünk valakit csak azért, mert éppen kettessel kezdődik a személyi száma. Nincsenek olyanok sem a munkáspártiak közül, akik itthoni kudarcaik után Brüsszelbe menekülnének „külpolitizálni”, s az unió központjában elkényelmesedett bérpolitikusokat sem jelölünk. A Munkáspárt jelöltjei a magyar valóságban élnek, dolgozók. Munkások, orvosok, vállalkozók, egyetemisták. Ismerik Magyarország gondjait, mert megélik azokat. Tudják, mi a megoldás, mit kell az unióban elérni. Brüsszelben is dolgozók, magyar hazafiak maradnak!

Gilicze Attila 35 éves, az elnökség tagja, a rendszerváltással párhuzamosan vált felnőtté. A gimnáziumot estin, hol munka, hol munkanélküliség mellett végezte. Jelenleg postai kézbesítőként dolgozik, miközben főiskolán is tanul. Az élet megtanította vele a leckét: „Az MSZP ugyanolyan rablóbanda, mint a másik. Sőt! Ők voltak az igazi rendszerváltók, nem az MDF! Ha ezek nem rothasztják belülről az MSZMP-t, száz Antall  sem csinált volna itt rendszerváltást. Számomra ugyanolyan polgári párt, mint a FIDESZ, az MDF, vagy bármely másik.”

Gál Ferenc 45 éves, egykor lótenyésztést tanult, a rendszerváltók azonban bezárták a téeszt. Munkanélküli lett, ma biztonsági őrként dolgozik. Békés megye elnöke. Tudja, milyen ma Kelet-Magyarországon élni. Nincsenek illúziói: „Akkor lesz gyermekeinknek jövője, ha felvállaljuk gondolatainkat és harcolunk megvalósításukért!”

 

 

 

Frankfurter Zsuzsa 56 éves, a Balassagyarmati Kórház orvosa, aneszteziológus és sebész. Nap mint nap tapasztalja, hogy mit tett az egészségüggyel a szörnyű, embertelen, pénzközpontú „reform”. Ha a betegnek van pénze, meggyógyul, ha nincs, pusztuljon el – ez a tőkések reformja. A pénz mindenhatósága számára elfogadhatatlan. Az anyagiak szükségesek, de csak az élet fenntartásához.

 

Kovács Balázs 22 éves egyetemista nem kommunista családból származik, felnőtt évei tették azzá. A fizetett oktatás, a tanulás „úri mulatsággá” válása megtanította vele a kapitalizmust. Egri diákként különösen büszke közös múltunkra, büszke magyarságunkra. Azonban nem lehet valaki egyszerre hazafi és az elnyomók kiszolgálója. Aki hazáról beszél, s közben eladja az országot, az rongy ember, áruló.

 

Név

Szül.
év

Foglalkozás

Település

1. Thürmer Gyula

1953

alkalmazott Budapest
2. Gilicze Attila

1974

postás Budapest
3. Frankfurter Zsuzsanna

1953

orvos Nógrád
4. Szabó Tamás

1987

egyetemi hallgató Heves
5. Belovitz Károly

1952

erdész Győr-Moson-Sopron
6. Váncsa Csaba

1974

munkás Budapest
7. Fléger Tamás

1953

munkás Budapest
8. Bencsik Mihály

1943

ny. művezető Jász-Nagykun-Szolnok
9. Fogarasi Zsuzsanna

1969

alkalmazott Budapest
10. Juhász Norbert

1989

tanuló Heves
11. Váli Zoltán

1954

ny. BM alkalmazott BAZ
12. Gál Ferenc

1964

biztonsági őr Békés
13. Gulyás János

1956

polgármester BAZ
14. Kovács István

1969

alkalmazott Pest
15. Gulyás László

1955

ny. postamester Jász-Nagykun-Szolnok
16. Varga Szabolcs

1985

egyetemi hallgató Hajdú-Bihar
17. Kovács Balázs

1987

egyetemi hallgató Heves
18. Kőszeginé Benedek Anna

1945

ny. alkalmazott Budapest
19. Dózsa Miklós

1983

adatrögzítő Hajdú-Bihar
20. Winkler Károly

1953

vállalkozó Győr-Moson-Sopron
21. Vida János

1953

fordító Budapest
22. Göntzöl Gábor

1972

vállalkozó Pest

SZÁMONKÉRHETŐ,
VISSZAHÍVHATÓ
KÉPVISELŐKET A KÖZÉLETBE!
TÁMOGASD A MUNKÁSPÁRT
EP-LISTÁJÁT!