Cikkek
 

AKTUÁLIS

Kik vagyunk?

Arcok a Munkáspártból

Elnök: Thürmer Gyula

Közgazdászként végzett, valamikor diplomata is volt. Húsz éve állást változtatott: napi sok órában a kapitalizmus fő ellensége. Nem titkolja, zsigerből utálja a ma tolvaj urait. Beszél angolul, oroszul, németül, szerbül, olaszul, kínaiul és még sok más nyelven. A nyelvtanulás a hobbija is.

 

Alelnök: Karacs Lajosné, Magdi

Magyar vállalkozó egy olyan világban, amikor nem érdemes magyar vállalkozónak lenni. Ha valaki ismeri a gazdaságot, ő ismeri. Az ország pénzét jobban beosztaná, mint a mostani kormány. Mellékállásban anya és nagymama. Saját készítésű tortái messze földön híresek.

Alelnök: Vajda János

A párt „vezérka­ri főnöke”, azaz bel­­ső ügyeinek fe­­le­lőse. Ő is volt tagja a KISZ-nek, de ő a mostani kormány egykori KISZ-eseitől eltérően, hű maradt azokhoz, ahonnan jött: a dolgos munkás és parasztemberekhez. Imád főzni, és tud is.

 

 

A Nőtagozat elnöke: Csikány Józsefné, Anikó
Nők nélkül nincsen forradalom! – vallja. Mindig vidám, mindig lelkes, ő szervezi a Munkáspárt asszonyait és lányait.

A Baloldali Front – Kommunista Ifjú­sági Szövetség elnöke: Szabó Tamás
Egyetemista Egerben, programozást tanul, és minden mást, amihez ő ért, mások meg nem. Nemrégiben lett elnök, kis csapatot vett át, de nagyot akar átadni utódjának.

Magyarok vagyunk. A magyar dolgozót védjük a külföldi tőkésekkel szemben. A magyar termelőt és a magyar kereskedőt védjük a külföldi bevásárlóközpontokkal szemben. A magyar nyelvet, a magyar kultúrát védjük az amerikai kultúrszeméttel szemben.

Ellenzékiek vagyunk. Nem nyugszunk bele, hogy a szocialisták a liberálisokkal eladják a kórházakat, bezárják az iskolákat.

Függetlenek vagyunk. Nem vagyunk se rokona, se barátja, se üzletfele az MSZP-nek, de a Fidesznek sem. Mindent támogatunk, ami jó az embereknek, az országnak.

Bátrak vagyunk. Úszunk az árral szemben, vállaljuk, hogy a hatalom velünk szórakozik. Eljön az idő, amikor fordítva lesz!

Kommunisták vagyunk. Nem fogadjuk el, hogy a pénz az úr. Dolgozni, élni akarunk.

Kik nem vagyunk?

Nem vagyunk milliárdosok. Nem vagyunk haszonélvezői a kapitalizmusnak! Ugyanúgy, ahogyan Te sem, Ön sem.

Nem vagyunk tolvajok. Nem azért, mert nem volt rá mód, hanem mert tisztességre neveltek.

Nem vagyunk korruptak. Bennünket nem lehet megvenni. Sem az önkormányzatokban, sem országosan, sem másutt.

Nem vagyunk köpönyegforgatók. Mi húsz éve a dolgozó ember, a sze­gények mellett vagyunk. Húsz éve ugyanazt mondjuk. Minden szavunkat igazolta az idő.


Nevünk: Magyar Kommunista Munkáspárt
Címünk: 1082 Budapest, Baross utca 61.
Telefon: 06-1/334-2721
E-mail: info@munkaspart.hu
Honlap: www.munkaspart.hu


A Szabadság

Ez a Munkáspárt lapja. Nem keverendő össze a Népszabadsággal, mert az a szocialistákat támogató nagytőke lapja.
Minden héten, csütörtökön jelenik meg. Bármelyik munkáspárti szervezetben meg lehet rendelni. Nem drága, számonként 200 forint.
Olvasható az Interneten is: http://www.aszabadsag.hu

 


A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu