Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

GYŰJTENI! GYŰJTENI! GYŰJTENI!


Az elmúlt hét péntekén, április 17-én volt az összegyűjtött ajánlószelvények első központi leadásának napja. A párt elnöksége áttekintette a helyzetet, s erről azonnal értesítette a megyei elnököket, KB-tagokat, KB-képviselőket.

NEM KERÜLHET VESZÉLYBE AZ EP-VÁLASZTÁS!

Az értékelés és az aktívának kiküldött felszólítás lényege: gyorsítani kell a munkát, mert nem engedhetjük meg, hogy veszélybe kerüljön az EP-választáson való részvételünk. A tényekről: az elmúlt hét végén az ajánlószelvények gyűjtésének majd félidejében voltunk, s a párt központjában még nem volt a kezünkben a cédulák fele. Az országgyűlési választásokhoz szükséges választókerületenkénti ezer darabot pedig messze nem értük el még az erősebb területeken sem.
  Azt kérjük a KB minden tagjától, valamennyi KB-képviselőtől, megyei és budapesti vezetőtől: szedjük össze magunkat! Gyorsítsuk fel a munkát! A számok azt is mutatják, hogy a szervezetek között nagyon nagyok a különbségek a fegyelemben, a szervezett munkában. A legjobb eredményt eddig Fejér megye érte el, pedig nem a legnagyobb megyék közé tartozik, s a feltételekhez képest dicséretes munka van például Komárom megyében.  A párt többet vár el a nagyobb megyéktől, az erősebbektől.

LEHET GYŰJTENI, DE DOLGOZNI KELL

Több jó példa is mutatja, hogy lehet gyűjteni de dolgozni kell. Az is megmutatkozik, hogy ahol a KB-képviselő felelősen a kezébe vette az ügyet, s maga is kiveszi a részét a munkából, ott jól teljesítenek. Álljon itt azoknak a választókerületeknek, városoknak a sora, ahol a leginkább látszik a KB-képviselő személyes felelősségvállalása a munkában, s az eredményességben. Az élen Salgótarján, Bicske, Makó, Sárbogárd és Balassagyarmat áll, de jól tejesítenek Ózdon, Tiszaújvárosban, de Esztergomban, Mosonmagyaróvárott és Mohácson, Budapesten pedig Zuglóban, Kőbányán, Csepelen és a Józsefvárosban is. Persze tudjuk, az országgyűlési választásokkor mindenütt több kell.
  Azt kérjük minden szervezetünktől, minden munkaképes aktivistától: a hátralévő időszakban fordítsanak minden erőt a gyűjtésre. Tegyenek félre minden mást. Használjuk a bevált jó módszereket. A tapasztalat, hogy nagyon nehézkes a szórvány címekre járogatni. A városokban koncentráljuk a meglévő erőket a nagyobb, munkásemberek lakta térségekre, lakótelepekre. Vidéken a kisebb településeken, a falvakban még nagyon sok cédula ott van az embereknél, s nem igen vannak ott a nagy pártok Két-három aktivista is eredményes tud lenni itt, csak oda kell menni és rászánni fél napot.
  A megyei szervezetek fegyelmezetten juttassák is el Budapestre az összegyűjtött szelvényeket. Ezt az első leadáskor sem tette meg mindenki – pedig sehol sem könnyebb a helyzet, sehol sincs fölösleges aktivista.

A PÁRTRÓL VAN SZÓ!

Vegyük komolyan a munkát! A pártról van szó! Ha nincs biztonságosan elegendő kopogtatócédulánk, akkor nincs listánk, nem tudnánk kihasználni május 1-et, a kínálkozó alkalmat az agitációra, a kampányra, s veszélyeztetnénk a felkészülést az országgyűlési választásokra. Pedig most van figyelem a Munkáspárt iránt. Ez bizonyítja az is, hogy a szakszervezetek jól fogadták a Munkáspárt határozott támogatását a kormány szociális megszorításai elleni küzdelmükben. A hétvégén a budapesti Kossuth téren ezrével vitték magukkal a tüntető vasasok, pedagógusok, postások, szociális intézményekben dolgozó nők a „Megérte? Ezt akartad?” anyagunkat és az EP-választási programunkat is. Nem kevés dícsérő szó hangzott el a tartalmukról. A Munkáspártnak igaza van – mondták sokan.

FIGYELEM!

.       Április 24-25-ig a kopogtatócédulák újabb leadási határideje!

.       Április 30-án végső központi leadási határidő!