Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

A MUNKÁSPÁRTNAK VAN PROGRAMJA!

 Harcra fel!

Magyarország létezhet az MSZP-kormány nélkül is, sőt Magyarország csak az MSZP-kormány nélkül létezhet – mondta Thürmer Gyula a Munkáspárt hétvégi aktíváján. Az országos találkozó küldöttei és külföldi vendégei – így Giorgos Toussas, a Görög Kommunista párt uniós képviselője – együtt mondták: Magyarországon a kommunista párt jelenti a baloldalt, a Munkáspártnak van a válságból kivezető programja. Az alábbiakban a Munkáspárt elnökének beszédéből idézünk.

Szervezett,
fegyelmezett munkát!                       

„Ne mondja senki, egyetlen kerület, egyetlen megye sem, hogy halálra dolgozzuk magunkat, amikor a valóságban szép csendes dolgozgatás folyik. Áldozatot kérünk a párt tagjaitól. Nem nagyot, de áldozatot. Egy hétre mindenki tegye magát szabaddá! Ha aktívak vagyunk, vegyünk ki egy hét szabadságot! Ha nyugdíjasok vagyunk, tegyünk félre minden mást! Most ne menjünk a telekre, ne vigyük iskolába az unokákat, hanem gyűjtsük a kopogtatócédulákat!”

 

 

 

„Csatába indulunk. Most ezt a csatát európai parlamenti választásnak hívják. Csatába indulunk azért, hogy minél jobban megismertessük a Munkáspártot, programunkat és jelöltjeinket, minél jobban begyakoroljuk a választási munkát, a kopogtatócédula gyűjtést, a kampány szervezését. Csatába indulunk azért, hogy minél jobban szerepeljünk, minél több kopogtatócédulát gyűjtsünk össze, minél több helyre jussunk el, minél több szavazatot szerezzünk.
  Ma figyel bennünket a közvélemény, figyelnek bennünket a politikai erők. Mire vagyunk képesek? Halott párt-e a Munkáspárt, vagy élő politikai erő? Használjuk ki a lehetőséget, és mutassuk meg, hogy mire vagyunk képesek! Mutassuk meg az embereknek, mutassuk meg a pártoknak, mutassuk meg a politikai erőknek!
  Ma az emberek szívesen fogadnak bennünket. Bárhova megyünk, a kiskunhalasi malomba, a piliscsabai postára, a fegyverneki üzembe, a kisbéri piacra, bárhova, szívesen fogadnak bennünket. Az emberek keveset látnak bennünket a televízióban, de többségükben mégis tudják, hogy kik vagyunk.
  Kik vagyunk mi? Egy párt, amely húsz éve a munkás, a dolgozó ember mellett áll. Egy párt, amely nem változtatta meg a politikáját, nem forgatott köpönyeget. Egy párt, amely becsületes, tisztességes, nincsenek ügyei. Ezt ma az emberek tudják és értik.
  Értik, mert megváltozott a világ. Az emberek felélték tartalékaikat. A mostani válság, a kormány megszorító intézkedései olyan helyzetben érik az embereket, amikor többségüknek már nincs mit eladni, nincs mit értékesíteni, nincsenek további tartalékok. Megváltozott a világ abban is, hogy az emberek már kipróbálták a nagy politikai pártokat, és csalódtak bennük.
  Ebben a helyzetben jobban odafigyelnek a szavunkra. Ezt mutatta a „Megérte? Ezt akartad?” című anyagunk fogadtatása. Aki kézbe vette, nem tudta letenni. Ugyanis minden szava igaz, az emberek pontosan ezt élik meg.
  Világosan kell azonban azt is látnunk, hogy az emberek még nem hozták meg történelmi döntésüket. Azt mondják nekünk: figyelünk rátok, de még nem döntöttük el, hogy rátok szavazunk-e. Még bizonytalankodunk, még kételkedünk, hogy elég erősek vagytok-e.
  Kikre számítunk? A baloldali gondolkodású emberekre. Az elmúlt 20 évben többségük az MSZP-re szavazott. Az MSZP-re szavazott, mert baloldalinak hitte, mert újra és újra felült a szocialista propagandának, mert félt a jobboldaltól.
  A baloldali választó ma látja, hogy mi lett az MSZP-ből. Egy párt, amely könyörtelenül kiszolgálja a külföldi és a hazai nagytőkét. Egy párt, amely elvesztette minden erkölcsi tartását. Egy párt, amelynek vezetői minden áron hatalmon akarnak maradni. Igen, nem az MSZP van hatalmon általában, nem a falusi kis szocialista ül a felügyelő bizottságokban, nem ő veszi fel a milliós pénzeket, hanem néhány száz hivatásos politikai prostituált, akiket most minisztereknek és képviselőknek hívnak. Ezt kell az MSZP-s és általában a baloldali választónak megmondani.
  S, még valamit, ami nagyon fontos! A baloldali választóval meg kell értetnünk, hogy semmi sem változik, ha a „vagy az MSZP vagy a Fidesz” kategóriában gondolkodik. Ne azt magyarázgassuk, hogy a Fidesz sem csinálna mást. Azt magyarázzuk, hogy a politikába új erők, új emberek kellenek, és ezek mi vagyunk.
  A baloldali választó valós és megalapozatlan félelmével szemben világosan ki kell mondanunk: Magyarország létezhet az MSZP-kormány nélkül is, sőt Magyarország csak az MSZP-kormány nélkül létezhet.”

Miért van válság?

  „A mostani EP-választás olyan körülmények között zajlik, amikor Magyarország mély válságban van. Nem azért van válságban, mert rosszak a magyar politikusok. Ez csak része az egésznek.
  Válság van, mert a magyar ipart, mezőgazdaságot, kereskedelmet, bankrendszert eladták a külföldnek. Nincs magyar gazdaság, s főleg nincs magyar termelés.
  Válság van, mert a társadalom szétszakadt a szegények óriási, 9 milliós táborára és a gazdagok, a nyertesek egy milliós csapatára.
  Válság van azért is, mert nincs törvényes rend, az állam alapvető intézményei nem működnek.
  Az MSZP és az SZDSZ mostani kormányalakító bohóckodását sértőnek, felháborítónak, gusztustalannak tartjuk. Ez is azt bizonyítja, amit már régóta mondunk: a mostani politikai elit lejáratódott, nincs erkölcsi hitelük. Új emberekre, új parlamentre van szükség. Új azonban csak akkor lesz, ha mi is ott vagyunk.
  Bajnai Gordon eddig megismert elképzeléseit a válság rendezésére nem fogadjuk el. Ez a nagy burzsoázia, a külföldi nagytőke, a Reformszövetség, az SZDSZ legszélsőségesebb tőkés köreinek a programja. Célja az, hogy a szegény rétegeket újra megsarcolja és elvegye azt, ami még van.
  Bajnai jelölése bizonyítja, hogy az MSZP-SZDSZ nem képes olyan megoldást az asztalra tenni, amely a nemzeti gazdaság fejlesztésére, Magyarország megvédésére, a dolgozói rétegek terheinek enyhítésére irányul. Ilyen programja a Munkáspártnak van. ”

Van politikai fegyverünk a harchoz. Viszik a Munkáspárt programját vidékre

Osztályharc ez is

„A választás az osztályharc része. Ezt gyakran elfelejtjük, és ezért történhet meg, hogy rácsodálkozunk dolgokra, s ami rosszabb, nem készülünk rájuk. A jelenlegi helyzetben mindenre fel kell készülnünk. Azért kell felkészülnünk, mert a pártok saját osztályérdekeik miatt mindenre képesek.
  A legutóbbi ferencvárosi időközi választásokon is láttuk, hogy a pártok ténylegesen mindenre képesek. Hamisítják a kopogtatócédulákat, kiadják a választási bizottsági információkat, nyomást gyakorolnak a választókra, kihasználják a tőkés jogi rendszer lehetőségeit, hatalmi játékaikba belesodorják a rendőrséget, a bíróságokat, mindent. Most sem lesz ez másként. Erre fel kell készülnünk lelkileg, politikailag, emberileg.
  Nem mindegy, hogy kit küldünk a választási bizottságokba. A Munkáspárt képviselőjének nem az a feladata, hogy néma szemlélő legyen, hanem az, hogy harcosan védje a Munkáspárt érdekeit. Az embereinket, a Munkáspárt harcosait fel kell készíteni. Mondjuk meg nekik, hogy ez nem sétagalopp, nem kedves, békebeli demokratikus választás, hanem élet-halál harc. Ehhez vagy alkalmazkodunk, és megtanuljuk, vagy alulmaradunk. Nem kell megretteni, ha azt látjuk, hogy a nagy pártok óriási fizetett csapatokkal szedik a kopogtató cédulákat! Nem kell megijednünk, amikor a fülünk hallatára szemérmetlenül hazudnak! Nem kell megrettenünk akkor sem, ha a rendőr belénk köt az utcán, mert sajnos ilyen is van. Harcolnunk kell!”