Cikkek
 

MOZGALOM

 

INTERNACIONALISTA ELŐRELÉPÉS

A Munkáspárt Csongrád megyei elnöksége együttműködési megállapodást írt alá a Jugoszláv Kommunista Szövetség szabadkai elnökségével.
  Miután közösen megkoszorúzták a szegedi Klauzál téri Kossuth szobrot, az aláíráson részt vett a JKSZ részéről Olajos Nagy Erzsébet (képünkön Zsiga Tamással) tartományi elnök, Lukic Zdrávko elnökségi tag, valamint a Magyar Kommunista Munkáspárt részéről Thürmer Gyula, a párt országos elnöke és Zsiga Tamás megyei elnök.
  „Világ proletárjai, egyesüljetek!” – e gondolat jegyében született a megállapodás, melyben a kölcsönös vállalásokat rögzítették, így az egymás rendezvényein való részvételt, a kistérségi gazdasági együttműködés elősegítését, a munkanélküliség elleni harcot hirdették.
  A legközelebbi találkozóra május 1-én, Szegeden kerül sor a Munka Ünnepe alkalmából, majd május 2-án Szabadkán, „Kis-Jugoszláviában” folytatódik az ünnepi program.

A pártaktíva alkalmából vendégül láttuk a görög kommunisták delegációját. Giorgos Toussas, a Görög KP KB tagja, EP-képviselő Telemahos Dimoulas, a Görög KP KB-titkárság tagja a Munkáspárt és a Front vezetőivel.

 

 

 

 

Tovább! Tovább! Tovább!

Április 1-én kora reggel a dunakeszi Bombardier gyár bejáratánál szórólapoztak a Munkáspárt aktivistái. Közel 300 munkáshoz juttatták el a „Mit akar a Munkáspárt?” és a „Megérte? Ezt akartad?” röplapokat. A járműjavító 64,9 százalékát birtokló Bombardier gondoskodott róla, hogy ne legyenek többen. Nincs már éjszakai, sem délutános műszak. A tulajdonos azt állítja, hogy hatékonyabbá kívánja tenni a gyár működését. Hasonlóan a többihez? Hasonlóan azokhoz, amelyeket már bezártak, vagy a napokban zárnak be. A munkavállalók átverése, kisemmizése ellen tesz a Munkáspárt – és csak a Munkáspárt! A dolgozók érdeklődéssel olvasták a szórólapokat – de a kapuhoz érve gondosan eltették. A megfélemlítés tökéletesen működik. „Fortélyos félelem igazgat” – bizonyítja számos jelenet. Nem állunk meg! Holnap és holnapután is ott leszünk a gyárak kapuinál, a munkanélküli központok előtt!
  A párt VII. kerületi aktivistái több napon keresztül agitáltak és szórólapoztak a Keleti pályaudvar környékén. Mindig kora reggel kezdték az akciót, a munkásvonatok érkezésekor. Arató István budapesti alelnök pozitívan értékelte az anyagok fogadtatását. Fekti Ilona, aki új párttagként vetette bele magát a munkába, elmesélte, többen megálltak beszélgetni, és kifejezték elégedetlenségüket a kapitalista viszonyokkal szemben.
  Van hol, van miért dolgoznunk!