Cikkek
 

MOZGALOM

MUNKÁSPÁRTI VÁDIRAT KISKUNHALASON

„Munkások, álljunk a nagy harcra készen, melyből az emberi nem új napja kél!”  Kiskunhalas utcáin emberemlékezet óta nem játszották a Varsaviankát. Kalapos Mária, a térség KB-képviselője egy pillanatra visszavarázsolta a forradalmi dalokat, és az emberek meg-megálltak. Arra meg különösen odafigyeltek, amikor a Munkáspárti vádirat kemény, de igaz tételei következtek. Ez igaz, ezzel nem lehet vitatkozni! – mondták sokan a kiskunhalasi piacon is, ahol Thürmer Gyulát, a Munkáspárt elnökét szívesen fogadták. A párt elnöke évekkel ezelőtt már járt a férfi hajléktalan szállón, most újra eljött. A helyzet nem jobb, sőt rosszabb – mondták az illetékesek. A hajléktalanság újratermelődik. Nehéz egy egész napos programot összehozni, de nem lehetetlen! – mondja Kalapos Marika. Szerényen elhallgatja, hogy mindezt lényegében egyedül kell csinálnia, de a program önmagáért beszélt. A munkáspárti csapat szívesen látott vendég volt a Perka Kft-nél és a Halma Halasi Malomnál is. A magyar vállalkozók egyre inkább megértik, hogy a Munkáspárt értük küzd – de ezt el is kell mondani nekik!

PILISCSABA NYERNI FOG A MUNKÁSPÁRTTAL

2009. május 10-én, az EP-választási kampány idején tartják Piliscsabán az időközi önkormányzati választásokat. A Munkáspárt jelöltje, Göntzöl Gábor már leadta ajánlószelvényeit. Gratulálunk! Gyors munka volt! Alig egy éve működik munkáspárti alapszervezet a festői környéken, de máris elkönyvelheti első sikerét: képviselő-jelöltet állított.
  Göntzöl Gábornak szívügye a környezetvédelem. Támogatja a komposztáló telep létrehozását, amely gazdaságosan szolgálná a piliscsabai polgárok életét.
  A közügyekkel kapcsolatban kifejtette: ahogyan az egész országban, Piliscsabán is átláthatóvá kell tenni a pénzügyi elszámolásokat, a beruházások költségeit, a polgármester, a képviselők és bizottsági tagok javadalmazását. Vissza kell állítani a GAMESZ-t a takarékoskodás elősegítésére, a „mutyizás” visszaszorítására, a munkahelyteremtés érdekében.
  Tudja, számos probléma kiált megoldásért, felsorolni is nehéz lenne őket, de megoldani csak felelősségteljesen, következetesen lehet.
  „A képviselőknek nem önmagukkal, hanem az emberekkel kell foglalkozniuk! A helyi lakosok kényelmét, jólétét és egészségét kell szolgálniuk!” – ez a piliscsabai jelölt programjának kiindulópontja.

Mit akarunk

Piliscsabán?

Az önkormányzat gazdálkodása, könyvelése legyen
mindenki számára hozzáférhető!

Tudjuk meg, hogy mennyit keres a polgármester,
ki mennyi pénzt kap az önkormányzatban,
mire költik az adónkat!

Szociális bérlakás-programot a fiatalok helybentartására!

Helyi, hétvégi piacot a multik helyett!

Komposztáló-telepet!

Mindenki által használható, ingyenes művelődési házat!

Rendezett a vasútállomást, a Bajcsy Zsilinszky út azonnali felújítását, a földutak járhatóvá tételét!

A szemétszállítási költségeket vállalja el az önkormányzat, ezért is adózunk!

Az ivóvíz legyen ingyenes!

Önkormányzati megújuló energia-programot,
az energetikai függetlenségért! Napkollektorok
és szélerőművek telepítését!

A GAMESZ – gazdasági műszaki ellátó szervezet –
visszaállítását, a spórolás elősegítésére, a „mutyizás”
visszaszorítására és munkahelyteremtésre!