Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

ÚJ ÉRDEKLŐDŐK A MUNKÁSPÁRTNÁL

 Ezen a héten is több alkalommal keresték fel személyesen és telefonon a Munkáspárt központját. Egy fiatal nyugdíjas Újpestről az Interneten találta meg telefonszámunkat, és azonnal felvette a párttal a kapcsolatot. Elmondta, hogy eddig az MSZP-re szavazott, de csalódott. Becsapva, meglopva érzi magát. Mivel baloldali érzelmű, úgy döntött, hogy ezentúl a Munkáspártot támogatja. Megnyerte tetszését a honlapunk, és meglepve tapasztalta, hogy fiatalodó párt lettünk. „Rokonszenves arcokat fedeztem fel az igaz írások mellett. Az a baj, hogy ritkán szerepelnek a tévében. Persze tisztában vagyok azzal, hogy a média mögött álló gazdasági érdekcsoportoknak ez nem tenne jót” – mondta. Később elvitt néhány röplapot az ismerőseinek, barátainak. Megadta a telefonszámát is, és kérte, hogy vegyük majd át ajánlószelvényét. „Sokan gondolkoznak hozzám hasonlóan, de még nem jutottak el a kommunista párttal való kapcsolat felvételéig. Biztos vagyok benne, hogy megteszik!”
  Elmondta, hogy eddig azért nem támogatta a Munkáspártot, mert nem érezte igazán jelentős politikai erőnek. Ma már tudja, hogy az utóbbi idők tragikus gazdasági történései a Munkáspárt oldalára állítják a dolgozó embereket és a becsapott nyugdíjasokat.

DOLGOZIK A NŐTAGOZAT

Március 28-án újra ülésezett a Munkáspárt Országos Nőtagozata. Az ülés elején minden megyei, illetve budapesti kerületi elnök beszámolt a helyi nőtagozat éves munkájáról. Bizakodásra ad okot, hogy a gyakran alacsony létszám ellenére a munka nem állt meg. A helyi szervezetek fő tevékenysége a párt rendezvényeinek, ünnepeinek támogatása, de számos saját akciót is szerveztek az elmúlt évben: jótékonysági akciókat, ruhagyűjtést, ételosztást, kulturális eseményeket. Többen elmondták: a Nőtagozat tagságát bővíteni kell, szükség lenne több fiatal részvételére, a médiában való gyakoribb megjelenésre. Szó esett a jövőbeni tervekről is, elsősorban a Majálisról, illetve az Európa Parlamenti választásokról, ahol a kopogtatócédula-gyűjtésben és kampányolásban most is számíthat a párt a Nőtagozat segítségére.

DEMONSTRÁCIÓ
AZ ELBOCSÁTÁSOK ELLEN

Március 30-án demonstrációt tartott a Baloldali Front és a Munkáspárt a tiszaújvárosi Jabil Circuit Kft. előtti járdaszakaszon. A cég február végén 900 alkalmazottjától vált meg. Március 31-én újabb szerződések járnak le, melyek nagy részét valószínűleg nem hosszabbítják meg. A munkáspártiak ez ellen tiltakoztak, kifejezve szolidaritásukat a gyár dolgozóival, s mindenkivel, akit ártatlanul sújt a gazdasági válság.

Davidovics Lászlóné, Balog Emese, Fehérné Fülöp Alice és Kéri Ferenc

Vigyed! Terjeszd!

Magyarázd!

Elkészült a „Megérte? Ezt akartad?” című röplap. A megyei elnökségek ezekben a napokban vehetik át. Most van muníció, pártszervezeteink, aktivistáink most országszerte dolgozhatnak vele. A cél nem az, hogy a postaládákba szórjuk szét, hanem hogy keressünk fel személyesen minél több embert, és beszélgessünk velük. A városokban, megyeszékhelyeken szervezzünk nyilvános utcai kitelepüléseket, s adjuk kézbe a munkáspárt értékelését a rendszeváltás húsz esztendejéről. A fiataljaink, a megyei elnökségekkel közösen a következő hónapokban akciókat szerveznek azokhoz a gyárakhoz is, ahonnan ezekben a hetekben munkások százait, ezreit bocsájtják el – többek között az esztergomi Suzukihoz, a dunaújvárosi Hankookhoz, a hatvani Bosch-hoz, a győri Audihoz, de Pécsre, Debrecenbe és Komárom megyei cégekhez is.

Az április-májusi országos akciónkat a legtudatosabban használjuk fel arra, hogy az európai parlamenti választások előtt minél több új szimpatizánst, támogatót találjunk, s vegyük fel őket az un. „ezres listákra”, azok sorába, akiket néhány hónap múlva  a kopogtatócédulákért is felkereshetünk.