Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Megemlékezés Fegyverneken

Fegyverneken emlékeztek a Munkáspárt Jász-Nagykun-Szolnok megyei tagjai a Tanácsköztársaság 90. évfordulójára. A Tanácsköztársaság leverése után itt gyülekeztek Prónay Pál különítményesei. Kommunistákat, egyszerű munkásokat, parasztembereket kínoztak halálra. A mártírok tiszteletére 1969-ben emelt emlékmű ma is áll, bár elhanyagolt állapotban. Az ünnepségen részt vett Thürmer Gyula, a párt elnöke, koszorút helyezett el Szilágyi András térségi KB-képviselő és Bencsik Mihály megyei elnök.

 

ZSÍROSKENYÉR-OSZTOGATÁS
DEBRECENBEN

 Szombaton délután három és öt óra között piros zászló lengedezett a debreceni Kossuth téren a magyar lobogó mellett.

A Munkáspárt helyi alapszervezete a Baloldali Fronttal karöltve pogácsát, ásványvizet és zsíros kenyeret – természetesen hagymával – osztogatott a járókelőknek.
  Volt zene, szórólap és sok éhes érdeklődő. Idősek, fiatalok, hajléktalanok és egy biciklis csapat is fogyasztott az ingyen kosztból.
  A figyelemfelkeltő akciót a debreceniek március 21, a Tanácsköztársaság kikiáltásának 90. évfordulója tiszteletére rendezték. Céljuk az volt, hogy felhívják az emberek figyelmét a magyarországi óriási szegénységre.
  „Egymillió ember éhezik, kilenc millió pedig napi problémákkal küzd. Ez pedig a kapitalizmusnak köszönhető. A Magyar Kommunista Munkáspárt az egyetlen olyan párt Magyarországon , amely nem szeretne kapitalizmust, mivel szerintünk a szegénységből és a hajléktalan helyzetből a szocializmus a kivezető út” – mondta Varga Szabolcs, a helyi Front-szervezet vezetője.

KOSZORÚZÁS AZ ÚJKÖZTEMETŐBEN

A Munkáspárt Budapest 8. számú régiójának körében is hagyomány, hogy tagjai minden év márciusában elhelyeznek egy koszorút a Tanácsköztársaság dicső napjainak tiszteletére, a X. kerületi Újköztemetőben. Idén sem volt kivétel, a kőbányaiak méltóképpen emlékeztek meg a 90. évfordulóról. Az itt található emlékmű azon kevés, még meglévő emlékművek egyike, amelyet a Tanácsköztársaság idején elesett vöröskatonák tiszteletére emeltek.

Davidovics Lászlóné, Balog Emese, Fehérné Fülöp Alice és Kéri Ferenc

VAN JELÖLT CSEPELEN

A csepeli kommunistáknak sikerült összeszedniük a szükséges kopogtató­cédulákat. Az április 26-ai előrehozott önkormányzati választásokon Nagy János indul a Munkáspárt színeiben.

Nagy János tisztességes, becsületes munkásember. 1947-ben született, géplakatos, felsőfokú logisztikai szakképzettséggel rendelkezik. A Csepeli Fémműben közel 40 évet dolgozott. Jól ismeri a csepeliek életét, mindennapi gondjaikat hiszen évtízedek óta él Csepelen, egyszerű kétszobás lakótelepi lakásban.

Nagy János vallja, mindenért meg kell küzdenünk. Az elmúlt húsz év világosan mutatja, hogy csak az a miénk, amit kiharcolunk magunknak. Harcolni kell országosan is, a kerületekben is, hogy ne árúsítsák ki Csepelt, ne kiskirályok adják-vegyék értékeinket.