Cikkek
 

MOZGALOM

ÚJRA A SUZUKI ELŐTT

Esztergomban, a Suzuki gyár előtt ismét tiltakoztak a Munkáspárt tagjai a munkásokat, köztük a Suzuki gyár dolgozóit érintő újabb intézkedések ellen. „Több munkatársatokat, újabb leépítéssel fenyegetve rávették arra, hogy kilépjenek, majd visszavették őket néhány nap múlva, mint új belépőt, természetesen jóval alacsonyabb, kezdő fizetéssel. A megfélemlített munkások aláírták a szerződéseket, ezzel sokukat bruttó 30-40 000 forinttal is megrövidítettek. Ha nem fogtok össze, holnap bármelykőtökkel megtehetik ugyanezt. Ez így nem mehet tovább!” – olvashatták a gyárból kijövő és a gyárba igyekvő ezrek a Munkáspárt felhívását. A buszokra várakozó több száz embernek Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke fejtette ki a párt véleményét: „A válságban, a nehézségekben Gyurcsány Ferenc nem áll mellettetek. Orbán Viktor nem áll mellettetek. Dávid Ibolya pláne nem áll mellettetek. Mi, a Munkáspárt itt vagyunk mellettetek. Támogassatok, és mi segítünk! Fogjunk össze! Együtt győzhetünk, külön-külön biztosan veszítünk.”

 

 

SZÁZÖTEZER, MELY KEVÉS...

Megértettük a feladatot, és megkezdtük a régióban az intenzív politikai munkát. Terveinkkel összhangban, minden párttaggal szót váltottunk. Elfogadtuk, hogy most mindenki munkájára számít a párt. Folyik a „Megérte? Ezt akartad?” dokumentum kézbeadása, a majdani támogatók bázisának formálása. A régió elnöksége a KB-képviselőkkel közösen kialakította, kinek merre van dolga. Számításba vettük ki „emeletezik”, és – új feladatként – ki lesz adott pillanatban a régió egy-egy kiemelt közlekedési centrumában az „ülő” agitátorunk. Azt is kitaláltuk, hogy a lakás elhagyására képtelenek hogyan teljesíthetnek lakásukban telefon-ügyeletet. Működik! El kívánjuk érni, hogy mindenkinek legyen konkrét feladata, konkrét felelőssége. Az egyeztetett feladatok teljesülésére kiemelt figyelmünk lesz. Döntöttünk, mert ez a kötelességünk. 2009. április 6-án délután kopogtatócédulát fogunk gyűjteni. Ott kezdünk, ahová már elvittük szóróanyagunkat, akivel már átbeszéltük a párt dokumentumát.
  A Budapest 7. számú régió tagjai – komolyan véve a KB határozatát, melyben a párt a tagok egy napi jövedelmére számít az EP-választásokra – intenzív gyűjtésbe kezdtek. Első körben 105 000 forinttal számoltak el. Mondhatnánk, de szép! Csakhogy ez az eredmény a régió tagságának alig negyven százalékától ered. Az apró munka most kezdődik. Folytatjuk a munkát! Mindenkit meggyőzünk az ügy fontosságáról. Ahogy mindenkivel megbeszéltük a feladatokat, most az adomány kérdéséről is őszintén szót váltunk. Ez erősíti a pártfegyelmet, ez teremt tiszta emberi viszonyokat. Pontosítjuk a konkrét feladatokat, és közben felvetjük az adomány fontosságát. Csak a teljes körű elszántság az igazi siker! Teszünk érte!

BARÁTHNÉ ÉVA