Cikkek
 

AKTUÁLIS

MUNKÁSPÁRT
MINDENÜTT

Tudunk, ha akarunk

A Csongrád megyei kommunisták tudják, hogy mit vár el tőlük a párt: a megyében is meg kell állítani a területi listát a parlamenti választásokon. Az EP-választások ehhez jelentenek jó felkészülési lehetőséget. Csongrádban nem könnyű a helyzet, de a feladatot meg lehet oldani. Ezekről a kérdésekről esett szó Thürmer Gyula múlt heti szentesi látogatásán, ahol megbeszélést folytatott Zsiga Tamás megyei elnökkel és a Munkáspárt több helyi vezetőjével. A munkáspárti csapat ellátogatott Szentes új büszkeségébe, a légimentő szolgálat bázisára, ahol megismerkedtek a légimentés mai helyzetével. A párt elnöke a helyi aktivisták kíséretében megkoszorúzta a Tanácsköztársaság emlékszobrát. A sajtótájékoztatót követően rövid látogatásra került sor a szentesi önkormányzatnál. Az eseményeket összegezve megállapították: a csongrádiak jó úton haladnak. Sok még a tennivaló, de az emberek nyitottsága és az aktivisták elszántsága új lehetőségeket teremthet napról napra.

Otthon akarunk lenni Kisbéren!

Kisbéren nincs otthon a Munkáspárt, de otthon akar lenni. Otthon akar lenni, és otthon is tud lenni. Így lehetne jellemezni a pártelnök múlt csütörtöki látogatását Kisbér városában. A séta itt is bevált, igaz, a megyeiek nem bíztak semmit a véletlenre. Két-három párttagunk már jóval Thürmer Gyula érkezése előtt osztogatta a párt röplapjait, és terjesztették a hírt: Jön Thürmer! Nem véletlen, hogy az árusok, kiskereskedők rengeteg kérdéssel és még több panasszal várták az elnököt. A város polgármestere, Udvardi Erzsébet végigkalauzolta a munkáspártiakat a városban. Volt mire büszkének lenni. Batthyány Kázmér egykori lovardáját szépen rendbe hozták. A kastély egyelőre az enyészeté, mivel az állam nem foglalkozik vele, az önkormányzat, amely szívesen gondoskodna róla, még nem kapta tulajdonba. Thürmer Gyula felkereste a város katolikus plébánosát is. A programból ezúttal sem maradhatott ki a helyi kórház megtekintése. Kisbéren érezhető volt a munkáspárti látogatás. A kis városban az ilyen hírek gyorsan terjednek. Délutánra már sokan ismerősként köszöntötték a pártelnököt. Tóth István megyei elnök szerényen hallgatott arról, hogy bizony a programban szereplő helyeket személyesen kellett végigjárnia, minden érintettel személyesen beszélni, a saját csapatot pedig ügyesen mozgatni, hogy minden a helyén legyen. Minden a helyén volt! Nehéz munka, de megéri.

 

Írj! Fényképezz!

A Szabadság mindannyiunké. Közös érdekünk, hogy tájékozódjunk mindarról, ami országunkban történik. Legyen az jeles vagy felháborító esemény: tudnunk kell róla! A Szabadság szerkesztõsége ezúton hív fel mindenkit, aki ilyennel találkozik: írja meg, vagy fényképezze le, s küldje be! Várjuk tudósításaitokat levélben a székház címére „A Szabadság” felirattal, vagy az info@aszabadsag.hu e-mail címre.

 

Gondolkodó Ember
Filmklub

A 2009-ES ESZTENDŐ ELSŐ FÉLÉVÉRE A KÖVETKEZŐ INGYENES FILMVETÍTÉSEINK LESZNEK:

 

•  2009. március 28. szombat, 17:00

Agitátorok

(fekete-fehér magyar játékfilm, Hobo főszereplésével, 1969)

 

•  2009. április 25. szombat, 17:00

Valahol Európában

(fekete-fehér magyar játékfilm, 1947)

 

A filmvetítések után kötetlen beszélgetés! Gyere el!!!

 

HELYSZÍN: 1082 Budapest, Baross utca 61. III. emelet

(megközelíthető a 4-6-os villamossal, a Baross utca megállónál kell leszállni)

 

Az EZREDVÉG ALAPÍTVÁNY
kéri, támogassa adója 1 százalékának
felajánlásával a nehéz helyzetben lévő folyóiratát,
az irodalmi baloldal műhelyét.

Adószám:

19656874-2-41

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu