Cikkek
 

MUNKÁSMOZGALOM


Küldöttek a front kongresszuson.
Nem nosztalgiából, tudatosan

A Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség a hétvégén megtartotta tizedik kongresszusát. A Munkáspárt ifjúsági szervezete ma egységesebb, szilárdabb, mint korábban. A kezdeti nehézségek után nagy munkát vittek véghez a fiatalok, az ország egyre több pontján jelennek meg kisebb-nagyobb helyi szervezeteik is.

A kongresszuson ott voltak a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség vezetői, és eljöttek a szlovák ifjúkommunisták is. Levélben üdvözölte a magyar fiatalokat a Kubai Kommunista Ifjúsági Szövetség.
  A Frontnak ma erős szervezetei vannak Balassagyarmaton, Debrecenben, Egerben, Gyöngyösön, Miskolcon, Sopronban és Salgótarjánban. Budapesten is egyre aktívabb az ifjúsági szervezet. Az egriek, gyöngyösiek és debreceniek látványos utcai akciói külön dicséretet érdemelnek. Az egri kórházvédelem, a debreceni pulykanapokon oklevelet elnyerő Frontos „munkáskáposzta”, illetve a gyöngyösi gumigyár-építés elleni tiltakozás siker. A jó munka eredménye.
  „Kongresszusunk tizedik, azonban tízszer többet és jobban kell dolgozni ahhoz, hogy mindenütt ott legyünk” – mondta Szabó Tamás, a Front vezetője.
  A Front kongresszusa megválasztotta új vezetőit. Szabó Tamás újra bizalmat kapott az ifjúkommunistáktól. A vezetés tagja lett Kovács Balázs, Dózsa Miklós, Varga Szabolcs, Nagy Judit, Szabó László és Tőzsér Zoltán is.


Szabó Tamás frontelnökben továbbra is bíznak a fiatalok

Frontos havilap indult!

Meglepő, de mostanáig nem létezett igazi baloldali ifjúsági újság Magyarországon. Ezt az űrt kívánja betölteni a nemrég útjára indult ifjúsági havilap, a Frontoldal, amelyet a Baloldali Front tagjai, szimpatizánsai, barátai szerkesztenek. E sikeres kezdeményezés az ország két feléből, Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala megyéből indult, ahol Tóth Dániel miskolci és Cseh Miklós zalaegerszegi Front-tag munkájának köszönhetően már 2008 októberében megjelent a Frontoldal első száma. A szűkös anyagi lehetőségek miatt egyelőre csak interneten jelenik meg a főként elméleti jellegű cikkeket közlő havilap, amelyet mindenki elolvashat a http://frontoldal.freeweb.hu címen. A Frontoldal nagy népszerűségnek örvend, ami talán köszönhető annak is, hogy nem csak a Front tagjai, hanem minden baloldali szimpatizáns küldhet be cikket, bármilyen politikai témában. Az újságot a kommunista.net hírportálról is el lehet érni. Továbbra is várjuk szimpatizánsaink cikkeit, beszámolóit, véleményeit a frontmiskolc@yahoo.com vagy a cseh@neplap.net címre!