Cikkek
 

Valami történik Zalában

Pártélet

Az előtérben Cseh Miklós, a keszthelyi gyűlés lelke

Menjünk el március 9-én a népszavazásra! - kezdte beszédét Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke, aki tegnap látogatott Keszthelyre.

A Fidesz-KDNP kérdései a mi kérdéseink is, minden munkájából élő embert érint. Ne dőljünk be a kormánypropagandának! A Munkáspárt nem pártok és személyek mellé áll, hanem egy jó ügy mellé. A térítésmentes egészségügy és a térítésmentes oktatás megőrzése közös érdek.

A keszthelyi gyűlés új lendületet hivatott adni a Munkáspárt Zala megyei tevékenységének. 2004-2005-ben a pártellenzékkel vívott küzdelem megviselte a megyei szervezetet. Sokan félreálltak, voltak, akik átálltak, egyszóval a megye vezetés nélkül maradt. A párt Központi Bizottsága a Győr-Moson-Sopron megyei elnökséget bízta meg, hogy fogja össze egy régióba az árván maradt szervezeteket Zalából és Vas megyéből. Zala megyén belül Keszthelyen egy fiatalember, egykori hivatásos katona, ma biztonsági szakember, Pacsai József vállalta, hogy erejéhez mérten irányítja a helyi munkát. Régóta érlelődött a gondolat, hogy Thürmer Gyula, a párt elnöke találkozzon a megye tagságával. Mondani könnyebb, mint megszervezni, de az elmúlt héten ez is sikerült.

A szervezés lelke egy helyi fiatalember, Cseh Miklós volt, aki óriási energiával vetette bele magát a munkába. Mintegy húsz zalai párttag jött össze Keszthelyen. Megállapodtak, hogy A Szabadság fontos összekötő kapocs a párt központja és a megye között, ezért minél több embernek elő kell fizetni. Szépen fogyott a Balszemmel második kötete is, amely eddig nem jutott el a megyébe. Kiderült, hogy van lehetőség a további munkára. Az emberek szívesen fogadják a Munkáspártot, oda kell hozzájuk menni a piacon, az utcán, a kórházak előtt.