Cikkek
 

Miskolc: ahol akarnak valakik lenni

Pártélet

Fülöp Józsefné miskolci elnök és Gippel Tamás

A Munkáspárt Miskolcon nincs jelen az önkormányzatban, Fülöp Józsefné, városi elnök, KB-képviselő mégis otthonosan mozog az önkormányzatban és a városi közéletben is.

A titka egyszerű. A Munkáspárt nevében rendszeresen részt vesz a miskolci önkormányzat ülésein. Megkapja az anyagokat, a nyilvánosság előtt elmondja a párt véleményét. Szoros kapcsolatot ápol a nagycsaládosok szervezetével, a MEASZ helyi csoportjával, más pártokkal és szervezetekkel.

Káli Sándor polgármester is ismerősként üdvözölte, amikor Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke az elmúlt héten felkereste az önkormányzatot. Ott volt a két érintett választókerület KB-képviselője is, Kiss Ferenc és Fülöp József.

Meg fogják Thürmert dobálni! - súgta meg egy „jól értesült“ mielőtt a pártelnök megérkezett a miskolci piacra. Nem, hogy dobálás nem volt, de az emberek örültek a látogatásnak.

A bevásárlóközpontok elveszik a kenyerünket. Az adók miatt az őstermelőnek már nem éri meg kijönni. A miskolciak szegények, alig-alig vásárolnak - panaszkodtak az árusok a piacon. A rögtönzött gyűlésen Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke arról beszélt, hogy a kormány kizsigereli az embereket. El kell dönteni, hogy milyen országban akarunk élni. Ha nem akarunk olyan országban élni, ahol az egészségünk megvédéséért, a gyermekeink oktatásáért fizetnünk kell, akkor március 9-én el kell menni a népszavazásra, és igennel kell szavazni.

A nap programján sokáig dolgozott Budai Ferenc megyei elnök és Fülöp Józsefné, illetve a megyei és a városi elnökség más tagjai. Jól sikerült kiválasztani az időpontot. Egybeesett a hagyományos miskolci Kocsonya Fesztivállal. A miskolci utcán hemzsegtek az emberek, estefelé már alig lehetett mozogni. A Munkáspárt elnökét sokan megállították az utcán, észrevétlenül teltek az órák. Thürmer Gyula beköszönt a fontosabb pavilonokba, köztük a Hermann Ottó Múzeum kiállítására. Jutott idő a Színészmúzeum megtekintésére. Este a Miskolci Nemzeti Színházban, a Denevér előadásán sokan meglepődtek a nézők közül, amikor észrevették a Munkáspárt elnökét.

Köszönet a miskolciaknak és általában a borsodiaknak ezért napért - összegezte benyomásait Thürmer Gyula. Valahogy így kell ezeket a programokat összeállítani. Jó volt, hogy elvtársaink átjöttek Ózdról is, Tiszaújvárosból is, végül is közös ügyről volt szó. Maguk is láthatták, hogy igenis sok mindenre képesek vagyunk, persze dolgozni kell érte.

Külön is nagyon fontos, hogy fiataljaink, köztük Gimpel Tamás, önálló szerepet kaptak a programban, és nagyon tisztességesen végigcsinálták. A Balszemmel bemutatója jó ötlet volt, de nem kapott elég hírverést. A sikertelenségből tanulni kell. A jót tovább kell vinnünk, és terjeszteni kell a többi választókerületben is.

Jó érzés, hogy a miskolci kommunisták akarnak valakik lenni a városban. Miskolcon minden esélyünk meg is van a sikeres munkára.