Cikkek
 

Megjegyzés a "Hibáztunk Budapesten" című cikkhez

Vélemény

Mi, csepeliek tevőlegesen részt vettünk a XI. kerületi kopogtatócédula-gyűjtésben. Az eredmény siralmas volt. Volt térképünk, (ha nem is „dizájnos“), de a célnak megfelelt. Nem a hozzáállásban volt a hiba. Megkaptuk, melyik területen gyűjthetünk.

Itt csak egy baj volt. Abban az utcában, ahova először mentünk, még nem kapták meg a kopogtatócédulát. Hat ember ment hiába. A következő alkalommal kifogtunk egy olyan háztömböt, amit nem a tulajdonosok, hanem kizárólag bérlők lakták. A továbbiakban nem volt rossz a fogadtatás, de a két nagy párt aktivistái már az első két nap letarolták a területet. Ők tudták, mikor melyik terület kapta meg a kopogtatócédulát, mi nem tudtuk.

A sikertelenséghez még az is hozzájárult, hogy az embereknek tele a puttonyuk a politikával. Ezt támasztja alá a 33 %-os részvételi arány is a szavazásnál. 67 % nem vett részt a választáson!

Nekünk tanulságos volt e sikertelen gyűjtés. Tudjuk, hogy a következő választásokra ilyen felkészületlenül nem szabad kopogtatócédulát gyűjteni.

Előre fel kell mérni a lehetőségeket, és nem vakon nekimenni a területnek. Nem értekezletet kell tartani - hiszen akik részt vesznek a kopogtatócédula-gyűjtésben, azok nem először teszik ezt -, hanem megszervezni a munkát. Ahol megkapták a kopogtatócédulát, azt a területet azonnal végig kell járni. Csepelen sem jobb a helyzet a tagság körében, mint más régiókban. De tudjuk, hogy vannak mozgatható erőink, ha nem is sokan.

A mi feladatunk és kötelességünk, hogy ezeket az erőket gazdaságosan felhasználjuk, jól megszervezve a munkájukat. Igaz ez Csepelre is, igaz ez Budapestre is. Úgy érzem, hogy a megjelent cikkhez ez még hozzátartozik

Kőszeginé Benedek Anna, a csepeli régió elnöke