Cikkek
 

Szíriát fenyegeti az USA

Külföld

Bashar al Assad szír elnök fogadja Nancy Pelosit az Egyesült Államok kongresszusának elnökét

Az Egyesült Államok ismételten Szíriát fenyegeti. Bush elnök az elmúlt héten bejelentette, hogy szankciókat vezet be Szíria ellen, mert szerinte „Szíria továbbra is destabilizáló szerepet játszik Libanonban.“ Gordon Johndroe, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője még azt is hozzátette, hogy Szíria „továbbra is a fő útvonal az Irakba tartó terroristák számára“. Az amerikai vezetés azt tervezi, hogy további szíriai számlákat fagyaszt be, korlátozza hivatalos személyiségek utazását az Egyesült Államokba.

Dr. Mohsen Bilal szíriai tájékoztatási miniszter ezzel szemben kijelentette, hogy Szíria elítéli a terrorizmus minden formáját, beleértve az állami terrorizmusnak azt a formáját, amelyet Izrael gyakorol a megszállt arab területeken.
Mohamed Saaid Bekhetan, a Baath Arab Szocialista Párt regionális titkára arra hívta fel a figyelmet, hogy az USA három éve tartja megszállás alatt Irakot, s semmiféle eredménye nincs.

A szíriai arab nép támogatja Bashar al Assad elnök politikáját, amely az ország függetlenségének megvédését, az Izrael által elfoglalt palesztin területek felszabadítását, Szíria fejlődését irányozza elő.

Az Amerikai Egyesült Államok arra használja Irak megszállását, hogy Libanonban újabb feszültséggócot teremtsen. Szíria azért nem tetszik az amerikaiaknak, mert nem hajolnak meg az USA előtt, sőt Szíria vált az amerikai-izraeli agresszív tervek elleni fellépés központi tényezőjévé.