Cikkek
 

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal 2008. február 15-ei határozata

Belföld

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal elnöksége

A NEK felhívja a magyar állampolgárok figyelmét, hogy a 2008. március 9-ei népszavazáson vegyenek részt, és az élet, az egészség és a tudás mellett szavazzanak.

1. A NEK - alapozva a több, mint 360 ezer népszavazást támogató aláírásra - a csatolt nyílt levéllel felkéri a Köztársasági Elnök Urat, hogy a kormánypárti képviselők által ismételten megszavazott egészségpénztári törvényt ne írja alá. Egyúttal megköszöni azoknak a civil szervezeteknek az áldozatos munkáját, amelyek a nagyszámú aláírás összegyűjtésében részt vettek.

2. A népszavazás, mint a demokratikus jogrend részvételi demokráciát jelentő alapintézménye, mindenki számára biztosítja azt a lehetőséget, hogy a társadalomnak fontos döntésekben közvetlenül részt vehessen. Ezért a NEK felhívja a magyar állampolgárok figyelmét, hogy a 2008. március 9-ei népszavazáson vegyenek részt, és az élet, az egészség és a tudás mellett szavazzanak.

3. A NEK köszönetét fejezi ki az alternatív társadalmi egészségbiztosításról szóló törvénytervezet országgyűlésnek történt ismételt benyújtásáért.

4. A polgári engedetlenségi mozgalom kezdeményezői közreadták az 1. és 2. számú közleményüket, melynek megismertetésében és elterjesztésében a NEK közreműködik.