Cikkek
 

Aláírásgyűjtés Csepelen

Pártélet

Gyűlnek az aláírások

A csepeliek három hete - a szombat és vasárnap kivételével - kint vannak az utcán. Gyűjtik az aláírásokat a társadalombiztosítás üzletesítése ellen. Főleg a csepeli SZTK előtt szólítják meg az embereket. A feladat nem nehéz, mivel a vizitdíj és a hosszas várakozás beszédessé teszi az embereket.

Felháborodással jöttek aláírni a tiltakozást, még sok orvos aláíró is volt. A beszélgetések során kiderült, hogy az egészségbiztosító csökkentette járandóságukat a vizitdíjból befolyó összeggel. A lényeg az, hogy a vizitdíjjal nem növekedett az orvosok bevétele. Sokszor fájdalmas volt látni, hogy mennyi ember teljesen közömbös. A kormány éppen ezt használja ki.

A csepeliek tapasztalata szerint az aláírásgyűjtésnek kétféle haszna is van. Egyik az aláírások szaporodása, a másik, hogy sok-sok emberrel lehet beszélni. A csepeliek nem csináltak titkot abból, hogy a Munkáspárt tagjai.

Egy történet. Csepeli piac főbejárata. Jön egy hölgy. Először húzódozik, ő semmit nem akar aláírni, és nem is szimpatikus neki a Munkáspárt.

Beszélgetés közben kiderül, a Csepel Művekben darusként dolgozott 38 évet. A csepeliek rávezetik, hogy akkor mi is ő tulajdonképpen? Munkás!

Akkor mi a kifogása a Munkáspárt ellen? Mielőtt elment, aláírta a tiltakozást, sőt ötszáz forint adományt adott a Munkáspártnak.

Fiatalok jönnek az SZTK előtt. Interneten olvasták, hogy itt gyűjti a Munkáspárt a tiltakozó aláírásokat, és jöttek aláírni. Holnap itt leszünk-e? Szüleik is szeretnék aláírni, de ma nem tudtak jönni. Másnap jöttek a szülők is.