Cikkek
 

A Munkáspárt állásfoglalása a március 9-i népszavazásról

Pártélet

KB-megbízottak, érdeklődő aktivisták és a Baloldali Front tagjai a Központi Bizottsági ülésen
KB-megbízottak, érdeklődő aktivisták és a Baloldali Front tagjai a Központi Bizottsági ülésen

A Magyar Kommunista Munkáspárt támogatja a 2008. március 9-re kiírt népszavazást. Egyetértünk azzal, hogy az emberek életét alapvetően befolyásoló kérdésekben magukat az embereket kell megkérdezni, és nekik kell dönteniük.

A Magyar Kommunista Munkáspárt tagjainak válasza mind a három kérdésre: egyértelmű IGEN!

A válaszunk IGEN, mert úgy gondoljuk, hogy az egészségügy és az oktatás gondjait nem az emberekre rótt nagyobb terhekkel kell megoldani.

Több pénzt kell adni az egészségügynek és az oktatásnak. Az ország pénzét nem a külföldi nagyvállalatok támogatására, a minisztériumi emberek, adórendőrök eltartására, kormányzati negyed építésére és más fölösleges kiadásokra kell költeni, ahogyan ezt a mostani kormány teszi, hanem az egészségügyre és az oktatásra, ahogyan tennénk mi.

A válaszunk IGEN, mert a fizetett egészségügy és a fizetett oktatás bevezetése rövid időn belül elvezet az egészségügy és az oktatás privatizációjához.

Ezt pedig nem akarjuk! Az oktatás és az egészségügy maradjon az állam dolga!

A válaszunk IGEN, mert számunkra nem az a kérdés, hogy mely politikai erők kezdeményezték, hanem az, hogy jó ügyet szolgál-e vagy sem. A március 9-ei népszavazás kérdései a mi kérdéseink is, a dolgozó emberek kérdései is, ezért támogatjuk.

A Magyar Kommunista Munkáspárt támogatja a népszavazást azért is, mert meg kell mutatnunk az ország mostani urainak, hogy mi is létezünk. Nem maradhatunk passzív szemlélők. Meg kell mutatnunk, hogy nem tűrjük el tovább a milliárdosok pökhendi kormányzását. Nem tűrjük el tovább, hogy nekik mindent, nekünk meg semmit.

Felhívjuk az MSZP volt baloldali szavazóit: ne engedjék ismét becsapni, riogatni magukat! Nem kormánybuktatásról, s nem is a szocializmusról, de igenis szociális alapjogainkról szavazunk. Adjanak végső figyelmeztetést a szocialista pártvezéreknek, hogy népellenes politikájukat nem támogatják, nem tűrik tovább.

A Magyar Kommunista Munkáspárt visszautasítja az MSZP és az SZDSZ népszavazásellenes kampányát. Ezek a pártok nem egyszerűen nemet mondanak a három kérdésre, hanem minden erővel a népszavazást akarják lejáratni, azaz elvenni az emberek egyetlen alkotmányos jogát, hogy a négyévenkénti választásokon túl is beleszóljanak saját ügyeik eldöntésébe.

Budapest, 2008. január 26.

Magyar Kommunista Munkáspárt Központi Bizottsága