Cikkek
 

Ülésezett a Központi Bizottság

Pártélet

Január 26-án megtartotta idei első ülését a Munkáspárt Központi Bizottsága. A testület meghallgatta Thürmer Gyula pártelnök tájékoztatóját a következő időszak legfontosabb politikai feladatairól, és a párt szervezeti és káderhelyzetéről.
A párt elnöke aláhúzta, hogy két fontos feladat áll most előttünk. Sikerre kell vinni az egészségbiztosítási rendszerrel kapcsolatos népszavazási aláírásgyűjtést, és segíteni kell a március 9-re kiírt népszavazás sikerét. Ezek a kérdések összefüggenek. Olyan kérdések, amelyek milliók sorsát változtathatják meg véglegesen. A Munkáspártnak ezért az az érdeke, hogy március 9-én mondjunk három IGEN-t a népszavazás kérdéseire. A következő hetekben viszont össze kell gyűjtenünk a lehető legtöbb aláírást az egészségbiztosítással kapcsolatos népszavazás érdekében. A Központi Bizottság egyhangúan állást foglalt a március 9-i népszavazás mellett. Szövegét teljes terjedelemben közöljük.
Thürmer Gyula elmondta, hogy a párt vezető gárdája a Központi Bizottsági tagoktól kezdve a KB-képviselőkön át egészen a megyei, regionális vezetőségekig mintegy 150-160 főt tesz ki. Ennek magvát képezi a Központi Bizottság. A párt vezető gárdájának munkájától, példamutatásától, lelkesedésétől függ, hogy mi lesz a Munkáspárttal. A párt vezetőinek minden szinten többet és jobban kell dolgozniuk, élen kell járniuk minden munkában. Aktívnak kell lenniük a társadalmi szervezetekben, szakmai kérdésekben. Személyesen is részt kell vállalniuk a mostani aláírásgyűjtésben.
A Központi Bizottság tagjai elfogadták az elnök értékelését. Hajdú József és Kajli Béla budapesti KB-tagok szükségesnek itélték meg az őszinte helyzetértékelést, és jogosnak a birálatot. Elvtársak! Jobban kell dolgoznunk nekünk, és akkor jobb lesz az egész párt helyzete! - foglalták össze a KB-ülés üzenetét.
A Központi Bizottság személyi kérdésekben is döntött. Jelentős munkahelyi és tanulmányi elfoglaltsága miatt Varga László Levente elvtársat felmentette a Központi Bizottság tagsága alól.

A Központi Bizottság a testület tagjai közé kooptálta az alábbi elvtársakat:

Borbás István, a párt Veszprém megyei elnöke 61 éves. Végzettsége: felsőfokú szakiskola. Jelenlegi foglalkozása: részmunkaidős nyugdíjas.

Czére Ákos, a Munkáspárt budapesti szervezetében regionális vezetőség tagja. 35 éves. Végzettsége: szakmunkás iskola. Foglalkozása: villamosvezető.

Gacsó Mihályné, a Munkáspárt Hajdú-Bihar megyei alelnöke. 51 éves. Végzettsége: képesített könyvelő, statisztikus, tervező. Jelenlegi foglalkozása: üzletkötő.

Gellér Mária, a Munkáspárt KB-képviselője Pest megye 9. választókerületében. 46 éves. Végzettsége: felsőfokú pénzügyi iskola. Jelenlegi foglalkozása: pénzügyi tanácsadó.

Kónya Béla, a Munkáspárt KB-képviselője a BAZ megyei 5. választókerületben. 62 éves. Végzettsége: egyetem. Jelenlegi foglalkozása: nyugdíjas. A Mediátorok Egyesületének, valamint a Mediátorok Ózd Régiós Szocioszervíz Egyesületének elnöke.

Tóth László, a Baloldali Front Nógrád megyei elnöke. 33 éves. Végzettsége: közétkeztetési szakács. Jelenlegi foglalkozása: kertész.