Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

A MUNKÁSPÁRTNAK IS VAN BELESZÓLÁSA


Az újszászi Vegyesipari KTSZ-nél. Egy nyelvet beszéltek


„Elnöki csúcs lesz csütörtökön, Szolnokon. Persze csak képletesen. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Orbán Vik­tor, a Fidesz elnöke és Thürmer Gyula, a Munkáspárt vezetője is megfordul a megyeszékhelyen. A három politikus programja szerint azonban csak véletlenül futhat össze” – adta hírül a Megyei Hírek Szolnokon a múlt héten. „Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke ma reggel nyolc órakor a szolnoki piacon kezdett, ahol helybéliekkel találkozott, és az őstermelők panaszait hallgatta meg arról, milyen terhek nehezednek rájuk, amikor saját, jó minőségű magyar árujukkal a multinacionális kereskedőláncok uralta piacon kell megküzdeniük. A tervezett egyórás piaclátogatás kétórásra húzódott”- olvashattuk a Netriport anyagában. A sajtó tehát felfigyelt, nem csupán arra, hogy három országos vezető látogatott el Szolnokra, de arra is, hogy a következő választások kimenetelébe a Munkáspártnak is van beleszólása.
  Thürmer Gyula két magyar tulajdonú üzemet is felkeresett, Újszászon a túléléssel küzdő Vegyesipari KTSZ-t, Szolnokon pedig a Béres Rt-t, amelyben a híres Béres-termékeket gyártják. A pártelnök elmondta: látogatása során ugyanazokkal a gondokkal szembesült – például a multik előretörésével, a magyar vállalkozók nehézségeivel –, amelyek miatt a párt nem szavazta volna meg a most elfogadott költségvetést.
  Nem szerepelnek benne azok a prioritások, amelyeknek véleményünk szerint kellene: a multicégek korlátozása és a hazai vállalkozók támogatása. Előbbit többek között az érintett vállalatok megadóztatásával és elbocsátási tilalommal, az utóbbit okos adópolitikával és nagy állami fejlesztési programokkal lehetne elérni – fejtette ki véleményét a politikus, aki sérelmezte, hogy „a bérek befagyasztásával, az energiaárak emelésével megint a kisemberekre hárítja az állam a terheket”. A pártelnök a megoldást többek között a tehetősebbek számára bevezetett magasabb jövedelemadóban és az adófizetési kötelezettség kikerülésének hatékonyabb megakadályozásában látja.
  Thürmer Gyula és Bencsik Mihály megyei elnök, aki egyben a térségi KB-képviselő is, felkereste Újszász város vezetését is, ahol Molnár Péter MSZP-s polgármester adott tájékoztatást. Este már a szolnoki televíziónézők láthatták a párt elnökét, aki hosszú idők után ismét megszólalhatott a televízió esti főműsorában.
  A nap a szolnoki megyei munkáspárti központban zárult, ahol ünnepélyesen meg­nyílt a KMP 90. évfordulójának tiszteletére rendezett vándorkiállítás.

 

BARÁTSÁGGAL LAOSZRÓL

Fotókiállítással emlékezett meg a Munkáspárt a múlt héten Laosz nemzeti ünnepéről. Kajli Béla nagy-budapesti elnök a budapestiek nevében köszöntötte a laoszi nagykövetség képviselőit, továbbá az üzleti élet több jelenlévő képviselőjét. Laosz csodálatos ország – mondotta köszöntőjében Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. Olyan ország, ahol a hatalom a dolgozók, a nép kezében van, ahol a földek, a gyárak a népé, ahol a megtermelt jövedelem az emberek javát szolgálja. Az ilyen országot nevezzük szocialista országnak. Moua Blong Xay Vue, a Varsóban működő, de hazánkba is akkreditált laoszi nagykövetség képviselője köszönetet mondott a Munkáspártnak a magyar-laoszi barátság ápolásáért, a kapcsolatok fejlesztéséért tett erőfeszítésekért.

 

,,NEKEM ROKONSZENVES A MUNKÁSPÁRT"


A győri tévé politikai műsorában. Kíváncsiak a Munkáspárt hangjára

Jöjjön ide, akarok magának mondani valamit! Így szólította meg a Munkáspárt elnökét egy középkorú asszony a győri piacon. Most már csak magukban bízunk! – mondta elkeseredéssel a hangjában. Mi Önök mellett voltunk és vagyunk. Mi sohasem csaptuk be az embereket – folytatta Thürmer Gyula. Jó, hogy ezt egyre többen ismerik fel. Ez azonban még kevés! Nincs mit tenni! – mondta a hölgy. De igenis van! – válaszolta a Munkáspárt elnöke. El kell zavarni a milliárdosokat, be kell juttatni a Munkáspártot a parlamentbe! Ehhez kell az Önök segítsége. A győri piacon sokan csatlakoztak a párbeszédhez. Volt rá idő, az embereknek nincs pénzük, kicsi a forgalom a piacon, még a fejlettebb nyugati rész fővárosában, Győrben is.
  A győri látogatás a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban folytatódott, ahol a kórház vezetői és dolgozói pontosan ismerték a Munkáspárt harcát a magyar egészségügyért. A párt elnöke az ezt követő sikeres sajtótájékoztatón bemutatta a Munkáspárt helyi vezetőit, Sipőcz Sándor megyei elnököt, Belovitz Károly KB-tagot és mindenekelőtt Pénzes András egyetemi hallgatót, a KB térségi képviselőjét, aki reményeink szerint a Munkáspárt helyi országgyűlési képviselőjelöltje lesz a következő választásokon. „Győrben is azt tapasztaltam, hogy nagyon sok ember nem akar sem a kormánypártra, sem az ellenzékre szavazni, hanem valami mást szeretne. Ez lehet a Munkáspárt is, amelynek erkölcsi alapja, hogy húsz éve ugyanott van, és ugyanazt képviseli – a dolgozó kisembereket – köpönyegforgatás és botrányok nélkül” – húzta alá a pártelnök.
  A munkáspárti csapat délután Bagó Ferenc polgármesterrel találkozott Pannonhalmán. Van igény arra, hogy a Munkáspárt bekapcsolódjon a városi politikába, és lenne is mihez kapcsolódnia. A polgármester szavait nem sokkal később a valóság is megerősítette. A pannonhalmi pálinkafőzde egyik munkása nagyon őszintén elmondta Thürmer Gyulának: nekem rokonszenves a párt, nyitott lennék rá, ha megkeresnének. Azt várom, hogy a párt legyen mindenütt elérhető, még határozottabb, keményebb.