Cikkek
 

AKTUÁLIS

 Vedd a Vörös Újságot!A Kommunisták Magyarországi Pártja megalakulásának 90. évfordulójára a Munkáspárt ismét kiadta a párt első lapjának, a Vörös Újságnak az első számát. Az ezer számozott példányból még néhány megvásárolható 500 forintos áron a Munkáspárt Baross utcai központjában.  

 Tenni kell!

A Ferencvárosban időközi választások lesznek. A Munkáspárt Paulik Pétert indítja! A ferencvárosi választás nem csak a IX. kerületiek dolga! Mindannyiunknak dolgozni kell! Van rokonod, barátod a Ferencvárosban? Hívd fel! Mondd, hogy jönnek a kopogtatócédulájáért! Ha fáradt vagy beteg vagy, hívd a központot, Fogarasi Zsuzsa (06-20/463-0757) várja a hívásodat. Segíts! Gyűjteni, dolgozni kell! Ha munkáspárti, ha kommunista vagy!

 

 Írj! Fényképezz!

A Szabadság mindannyiunké. Közös érdekünk, hogy tájékozódjunk mindarról, ami országunkban történik. Legyen az jeles vagy felháborító esemény: tudnunk kell róla! A Szabadság szerkesztõsége ezúton hív fel mindenkit, aki ilyennel találkozik: írja meg, vagy fényképezze le, s küldje be! Várjuk tudósításaitokat levélben a székház címére „A Szabadság” felirattal, vagy az info@aszabadsag.hu e-mail címre.


Megélhetésükért tüntettek

Harminc szakszervezet képviselői – köztük a katonák, rendőrök, tűzoltók, börtönőrök, tanárok, orvosok, egészségügyi, közművelődési és a szociális ágazatban dolgozók – csatlakoztak a hétvégi demonstrációhoz, amelyen a kormány megszorító intézkedései ellen tüntettek.
  Az elszántságot jelezte, hogy az esős, havas idő ellenére 25 ezres tömeg vonult a Kossuth térre, hogy a kormánynak szóló petíciót nyújtsanak át. Ebben a 13. havi illetmény eltörlésének visszavonását követelték. Ez nem jutalom, nem prémium, hanem a közszolgálati munkavállalók éves keresetének része. További elbocsátások elfogadhatatlanok, hiszen az elmúlt két évben nyolcvanezernél több közszolgálati munkavállalót bocsátottak el, és több mint 120 ezer álláshely szűnt meg – és nem a minisztériumokban, hanem főleg az iskolákban, egészségügyi intézményekben – hangsúlyozták. De ezeken túlmutató követelések is voltak: állítsák le a közszolgálati intézmények privatizálását, s a kormány hagyjon fel a nagytőkével közösen folytatott rágalomhadjárattal a közszolgálati dolgozókkal szemben. A sok ezer pedagógus mellett főleg az „egyenruhások” fejezték ki a leghatározottabban és hangosan a követeléseik komolyságát. „Olts tüzet Te ennyiért!”, „Feri, ne játssz a tűzzel!”, „Hazámat szolgálom. És Ti?!” –  állt a tűzoltók, illetve a rendőrök transzparensein. A résztvevők négy minisztériumnál: az önkormányzati, a honvédelmi, az oktatási és a szociális minisztériumnál is demonstráltak és petíciót adtak át. Ha a kormány arra kényszeríti őket, január 12-én egységes közszolgálati sztrájkot indítanak, jelentették be a tüntetésen.
  A Hősök teréről indult felvonuláson végig ott volt, s a Liga és más támogató szakszervezetekkel együtt vonult a Munkáspárt szolidaritását kifejező vörös zászlós csapata is.

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu