Cikkek
 

INTERJÚ

NÁLUNK CSAK AZ LEHET PÁRTTAG, AKI A SZABADSÁGRA IS ELŐFIZET!

BESZÉLGETÉS GÖNTZÖL GÁBORRAL,
PILISVÖRÖSVÁR ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÓKERÜLET KB-MEGBÍZOTTJÁVAL

Göntzöl Gábor fennen hirdeti: a választás joga illúzió az elnyomottaknak. A hatalmasok találták ki, hogy ezzel befogják a szánkat. Össze kell fogniuk a kizsákmányoltaknak, és meg kell változtatni ezt a nyomorúságos helyzetet.


Göntzöl Gábor

1972. november 3-án született Buda­pesten. Orosz tagozatos osztályba járt és szovjet gyerekekkel levelezett. Még olvashatta a Kalabok újságot és hallgathatta az ajándék lemezt. Az utolsók közti szocialista nemzedék fiatal tagja.
  Szakmája gépész. Jelenleg vállalkozó, Piliscsabán él családjával. Két gyermek édesapja. Fél év alatt erős alapszervezetet hozott létre lakóhelyén. Kiváló kapcsolatokat ápol környezetével. Büszke arra, hogy gyermekkorában a 4882-es Mező Imre Úttörőcsapat tagja lehetett.

 

 – Hogyan kerültél a mozgalomba?

– Betelt a poharam ezzel a világgal. Egyre negatívabban éltem meg a helyzetet, amit a kapitalisták az utóbbi két évtizedben ránk erőltettek. Rengeteg gondolat és ötlet kavargott az agyamban. Gyakran feltettem a kérdést, hogy ez miért van így? Hogyan lehetne a magyar emberek, az ország életét jobbá, élhetőbbé tenni? A rendszerváltás óta folyamatosan szemben úszom az árral. Több-kevesebb mértékben saját túlélésem volt a tét. Korom ellenére mindig sajátos nosztalgiával gondoltam-gondolok a szocializmusra. Ez oda vezetett, hogy tudatosan kezdtem keresni a hozzám hasonlóan gondolkodó embereket. Végül nagymamám révén rátaláltam az óbudai szervezetre, aminek tavaly novemberben tagja lettem. Óbudán születtem és éltem 30 évig, lakhelyemhez is közel van. Ma is jó szívvel gondolok ottani elvtársaimra, akik sok segítséget nyújtottak nekem. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Mészáros György, Sermann Lajos, Kovács István és Dr. Valkó Jaqline elvtársaknak, akik a mai napig segítik a munkámat.

– Családod hogyan viszonyul politikai szerepvállalásodhoz?

– Támogatnak ebben a munkában. A párom is a kommunista pártot erősíti Piliscsabán. Nagymamámat én világosítottam fel arról, hogy a Munkáspárt nem az MSZP, és nem annak fiókszervezete. Éppen ellenkezőleg! Sajnos sok idős ember meg van vezetve. A vörös színnel is megtévesztik az embereket. Azóta nagymamám munkáspárti szimpatizáns. Fel kell világosítani az embereket arról, hogy mi történik az országban 20 éve.

– Milyen filmeket nézel? Miket olvasol szívesen?

– Kevés időm van. Mikor lehet, tudományos-ismeretterjesztő filmeket nézek. A motor- és autóversenyzést élvezem. Régebben sokkal többet olvastam, diákkoromban tagja voltam színjátszó és versmondó köröknek. Edgar Allan Poe egyik kedvenc íróm, de nagyon szeretem Fekete Istvánt és Jókai Mór regényeit. Amíg normális áron lehetett könyvet kapni, rendszeresen vásároltam. A Szabadságot rendszeresen olvasom – ez minden párttag kötelessége! Persze beleolvasok a polgári napilapokba is.

– Mik a legfontosabb értékek az életedben?

– A becsület és az őszinteség, amiket sajnos az érdek kiszorít, mint annyi más humanista értéket.

– Mik a tapasztalataid az elmúlt idők változásaival kapcsolatban?

– Felelőtlen és pénzéhes politikusok önös érdekből kiárusítják hazánkat. Mindenki a maga pecsenyéjét süti a közös tűznél. A legtöbb ember megélhetési kényszerből teszi a rosszat – a kapitalista világ ilyen elven működik. Használj ki másokat, gázolj keresztül embertársadon, hogy neked jobb legyen. A kevésbé rafinált emberek lecsúsznak, kiszorulnak a társadalomból. Az ország vezetése képzetlen emberekre és tehetetlen fórumokra bízza az olyan súlyos problémák kezelését, mint a munkanélküliség vagy a hajléktalanság. Sok helyen éheznek a gyerekek.
  Ma úgy vezetnek minket, hogy elhitetik velünk: ez a mi akaratunkból történik, erre szavaztunk. A választás joga illúzió az elnyomottaknak. A hatalmasok találták ki, hogy ezzel befogják a szánkat. Négyévente választhatsz, de úgysem változik semmi. Össze kell fogni minden kizsákmányoltnak és meg kell változtatni ezt az áldatlan és nyomorúságos helyzetet. A Munkáspárt ebben partner. Jó és rossz között kell választani. Agitálni is így szoktam: a kapitalisták és a kommunisták között választhatsz. Más alternatíva nincs! Ezt a két évtized bebizonyította. Az emberek el vannak adósodva, napról-napra élnek, vegetálnak. A nyílt átverés minden sarkon ott van! Vegyél fel hitelt és vásárolj bóvlit! Azokhoz folyik be a pénz, akik irányítanak.

– Van vörös inged?

– Három is! Nagyon jó ötletnek tartom. Minden elvtársamtól elvárom, hogy büszkén viselje.

– Sok tagfelvétel van az általad vezetett pártszervezetben...

– A kommunista agitátornak elsődleges célja, hogy felvilágosítson. Időt kell szakítani arra, hogy meghallgassuk az emberek gondjait, és rávilágítsunk a beléjük plántált hazugságokra. Ne dőljenek be annak a propagandának, hogy minden rossz oka a szocializmus. A hatalmasok különböző érdekcsoportokat szolgálnak. Kezdetben kételkednek, aztán rájönnek, hogy a kisebbséggel állnak szemben. Az ilyen kételkedő emberekből lesznek a jó párttagok. A Szabadságból választ kapnak kérdéseikre, rájönnek, hogy mi kommunisták kimondjuk, amit ők gondolnak. Nálunk csak az lehet párttag, aki A Szabadságra is előfizet.

– Ha találkoznál az aranyhallal, mi lenne a három kívánságod?

– Nem hiszek az aranyhalban. A tudományban, a technikában hiszek, és abban, hogy az emberiség mentális és morális fejlődése vezet ki a bajokból. Mindannyiunknak sokat kell dolgozni és győzni fogunk.