Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

PEST MEGYÉBEN SINCS LEHETETLEN


Búza Róbert életében fontos volt a múlt csütörtök. Amióta vállalkozott arra, hogy fiatalemberként a Pest megyei Nagykáta térségében képviseli a Munkáspártot, és KB-képviselőként mindent megtesz a párt szervezéséért, először látogatott el ide a Munkáspárt elnöke. Első útjuk a polgármesteri hivatalba vezetett, ahol Kocsi János polgármester sajnálatos balesete miatt dr. Salibáné Dr. Pap Terézia alpolgármester adott tájékoztatást a város helyzetéről, s mutatta be Nagykáta nevezetességeit. A pártelnök elismeréssel szólt a város fejlődéséről. A városi könyvtárban külön is kiemelte, hogy a város vezetése sokat tesz a nemzeti értékek megőrzéséért, a kultúra, az oktatás gyarapításáért.
  Thürmer elmondta, hogy a Munkáspárt változást akar a politikában. Az emberek tartalékai kimerültek, sok a csalódott, reményt vesztett ember. A Munkáspárt azt akarja, hogy a jelenlegi válság terheiben mindenki osztozzon, és fellép az ellen, hogy a kormány újra a dolgozó emberekre hárítsa át a terheket. A Munkáspárt a multinacionális vállalatok korlátozását, a magyar vállalkozások támogatását akarja. Elmondta: örömmel tapasztalta, hogy Nagykátán is ismerik a Munkáspártot. Az emberek becsülik, hogy a Munkáspárt nem forgatott köpönyeget, mindig a dolgozó emberek mellett állt, nincsenek ügyei, nem lopott, nem korrumpálódott. A párt ezt az erkölcsi tökét kívánja kamatoztatni a következő választásokon.
  A Munkáspárt elnöke Búza Róbert és Kajli Béla nagy-budapesti elnök kíséretében felkereste a Clarion Hungary Elektronikai Kft-t, ahol Susumu Yamada elnök és a cég más vezetői fogadták. Megismerkedtek a cég tevékenységével, a dolgozók munkakörülményeivel. A délutáni órákban a munkáspárti politikus a Kincsem Lovasparkban tett látogatást, és ismerkedett a térség idegenforgalmi fejlesztéseivel.
  Sikeres program volt, bizonyíték arra, hogy ott is lehet dolgozni, ahol kevesen vagyunk, vagy nincs is szervezetünk – összegezték a nap végén a tapasztalatokat.

November 7-i
megemlékezés Keszthelyen

 

A keszthelyi aktivisták nemcsak egyszeri akcióként újították fel a helyi szovjet emlékművet. Tudják, hogy jelentőségét minden alkalommal hangsúlyozniuk kell. November 7-én koszorúzást tartottak az emlékműnél. Beszédet Farkas Márton mondott. A hősökre emlékezve kiemelte, hogy a Nagy Októberi Szocialista Forradalom eszmeiségének hiánya a jelen események tükrében még aggasztóbb.

A globális kapitalizmus, a kizsákmányoló tőke korlátozása soha nem volt időszerűbb, mint napjainkban.


A jó kommunista is holtig tanul

82 éves korában elhunyt Fegyveres Zsigmond. Középiskolai történelem-magyar szakos pedagógus volt. Idősebb kora ellenére is mindig részt vett a pártéletben. Felkészült volt politikai téren, mindig tudott újat mondani. Bárki kérdezte őt rólunk, kommunistákról, mindig érthetően, életszerűen mutatta be a pártunkat. Történelemtudása révén hitelesen mondott véleményt a múltról és a jelenről. Az utolsó pillanatig tanult. Igazi kommunista értékekből mutatott példát: szolgálni a népet önzetlenül, a tudásunkat, emberségünket latba vetve. Tanulni, tanulni, tanulni, ezáltal hatással lenni mások életére.

Emlékét megőrizzük minden cselekedetünkben.

TÓTH LÁSZLÓ