Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

 

LEGYÜNK MI AZ AKTÍVABBAK

Thürmer Gyula a kálozi munkáspártiak között
Három település, három polgármester, három helyi médium. Erre a koncepcióra építették fel a Munkáspárt elnökének múlt heti Fejér megyei látogatását a sárbogárdi választókerületben.

Az ötlet bevált. A közel 14 ezer lakosú Sárbogárdon Juhász János polgármester fogadta a pártelnököt. Nem titkolta, hogy egykor az MSZP színeiben volt a város első embere, de csalódott az MSZP politikájában. Ma független polgármester, akit a polgári oldal támogat. A városban 9-10 százalékos a munkanélküliség, de az emberek többsége a környező nagyvárosokba jár dolgozni. Tóth Dezső, Enying ugyancsak független polgármestere arra panaszkodott, hogy a Videoton egykori nagy üzeme ma is üresen áll. Nem is adják el, de nem is hasznosítják. A környéken már régen megszűnt a korábban híres állami gazdaság is. Hegedűs Károlyt, az enyingi munkáspárti alapszervezet vezetőjét régi ismerősként köszöntötte. A 2600 lakosú Káloz községben Weisengruber Imre független polgármester találkozott a munkáspárti csapattal. Nem tudni, hogy holnap mi lesz az önkormányzatokkal – mondta. A jelenlegi finanszírozás mellett a Kálozhoz hasonló kis településeknek semmire sincs esélyük.
  Mind a három helyen tapasztalni lehetett, hogy az önkormányzati vezetők szívesen vennék, ha a Munkáspárt aktivizálná magát a helyi politikában. A helyi média is sokat segíthet abban, hogy eljussunk az emberekhez. Terjesszétek A Szabadságot, építsetek ki aktívahálózatot! – kérte Thürmer Gyula a kálozi alapszervezet tagjait, akikkel Espár István megyei elnök és Berényi Béla térségi KB-képviselő társaságában találkozott. Felmerült, hogy a 2006-os párt aktivizálódik a térségben. Mit lehet tenni? Legyünk mi az aktívabbak! Használjuk fel a rokoni kapcsolatokat, az ismerősöket, készüljünk a választásokra! – fogalmazódott meg a közös válasz.

LEGYÜNK PARTNEREK!

Gulyás László KB-képviselő
Jász-Nagykun-Szolnok megyében erős a Munkáspárt, de a jászsági térségben még sokat kell tenni. A múlt hétre a Jászság alsó részébe, Jászapáti térségébe szerveztek látogatást a Munkáspárt elnöke részére.
  Bencsik Mihály megyei elnök és Gulyás László KB-képviselő semmit sem bíztak a véletlenre. Jó előre végigjárták a helyszíneket, minden polgármesterrel és minden érintettel személyesen megismerkedtek. A 9500 lakosú Jászapátiban Szabó Lajos polgármester (MSZP) elmondta, hogy a városnak nincs ipara, s a gazdasági válság miatt arra sincs kilátás, hogy külföldi beruházók a közeljövőben megjelenjenek. Az emberek a mezőgazdasághoz kötődő vállalkozásokban dolgoznak, vagy éppenséggel eljárnak. A lakosság 20 százaléka cigány, ami önmagában számos gondot jelent, amelyekről azonban ma hallgatnak Magyarországon. Így azonban a probléma csak súlyosabb lesz.
  Jászkiséren Hajdú László polgármesternél tett látogatást a pártelnök, majd felkereste a Laktored Kft. telephelyét. Zilahyné Varga Piroska vezető fájó szavakkal szólt a magyar tehenészet múltjáról. Mára alig maradt tehén, a magyar tejet mindenhonnan kiszorították. A Munkáspárt éppen azt akarja, hogy védjük meg a magyar termelőket. Legyünk partnerek! – hangoztatta Thürmer Gyula.
  Jánoshidán Eszes Béla polgármester vezette körbe a munkáspárti delegációt. A programhoz csatlakozott Tóth István Komárom-Esztergom megyei elnök is, aki ennek a falunak a szülöttje, és mai napig ápolja a rokoni kapcsolatokat. A Jászságban folytatnunk kell a munkát – állapították meg a nap végén. Van lehetőség arra, hogy a KB-képviselő eljárjon a jászapáti, jászkiséri önkormányzat üléseire, mozgósítani lehet az ismerősöket, rokonokat, és akkor nem marad el a siker.