Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

BÉKÉT AKARUNK ERŐSZAK HELYETT

Békés mintegy húszezer lakosú kedves város Békés megyében. A Munkáspárt itteni elnökének, Fábri Istvánnénak a szervezésében az idén harmadik alkalommal ünnepelték meg a Nagy Október ünnepét. A jó hangulatú politikai vacsorán ezúttal is részt vett Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. A pártelnök kora reggel a békési piacon találkozott a helyiekkel, majd Békéscsabán felkereste a Csabahús Kft-t. Dékány Ferenc igazgató elmondta, hogy a nagy múltú cég jövője bizonytalan. A vállalatot szlovák pénzügyi befektetők vásárolták meg, így immáron tőlük függ, hogy egyáltalán megmarad-e a hungarikumnak számító csabai kolbász.
  Thürmer a nap folyamán Békéscsabán meglátogatta az itteni szlovák kultúra központjának számító Szlovák Tájházat. A Munkáspárt ezzel kívánja kifejezni viszonyát a magyar-szlovák kapcsolatokban bekövetkezett problémákhoz – hangsúlyozta a sajtónak a párt elnöke. Mi békét akarunk erőszak helyett! A Munkáspárt szerint nem tüntetésekre, nem manipulációkra és kölcsönös fenyegetésekre van szükség, hanem a két ország miniszterelnökének azonnali és feltétel nélküli találkozójára. Ha mi nem oldjuk meg a problémákat, senki sem oldja meg helyettünk – mondotta. Jelezte, hogy közös lépéseket kezdeményeznek Szlovákia Kommunista Pártjával.
  A párt elnöke a kíséretében lévő megyei vezetőkkel, Gál Ferenc elnökkel és Németh József alelnökkel együtt Dobozon megkoszorúzta a szovjet hősi emlékművet, majd találkozott Simon István Tamás polgármesterrel.

 

Lényeges változás kell Vasban

Celldömölk valaha szebb időket élt meg – mondta Fehér László, a város MSZP-s polgármestere az elmúlt héten Thürmer Gyulának, aki Vajda János alelnök kíséretében látogatott el a városba. A vasúti csomóponti szerep megszűnt, az ipar nagy része is a múlté. A jövő alapjait a város határában lévő gyógyvíz, az erre épülő idegenforgalom jelentheti. A nap folyamán a párt elnöke Sárvárt is felkereste, ahol Dénes Tibor polgármesterrel (Fidesz) találkozott. Sárvár jövője is az idegenforgalomtól és a kapcsolódó ágazatoktól függ. A város vezetése mindent megtesz, ami ehhez szükséges, az oktatás fejlesztésétől kezdve a város tisztaságának fenntartásáig, de a jelenlegi helyzet nagyon nehéz, és nem mondható el, hogy a kormányzat jelentős támogatást adna. A munkáspárti csapat ebédre Rácz Imre vendége volt, akinek nagyszerű fogadója van Mesteri községben. A név sokak számára azért is ismerős, mert Rácz Pista bácsi, pártunk egykori megbecsült és köztiszteletben álló tagjának testvéréről van szó.
  Lényegesen javítani kell a munkát Vas megyében! – összegezték a párt országos vezetői a tapasztalatokat Sipőcz Sándor és Belovitz Károly KB-tagokkal, akik a régió vezetéséért is felelősek.


Göntzöl Gábor és Weszelovszky László

 Tanuljunk dolgozni!

A Munkáspárt piliscsabai alapszervezete halottak napjára rendbe hozta a temetőben lévő szovjet katonák síremlékét, melyet közel 20 év alatt szégyenletes módon az enyészetnek adtak át.
  A helyi lakosok közül többen gratuláltak, és örömmel fogadták az eredményt, megálltak, gyertyát gyújtottak, virágot vittek a sírokra. A piliscsabaiak tettükkel bebizonyították, hogy „másként” is lehet gondolkodni, és az emberek szemlélete is változik ezáltal.
  Sajnos a katonákra emlékező helyi márványtáblát korábban összetörték, a vörös csillagot letörték, de kérésükre a Polgármesteri Hivatal egy képviselője ígéretet tett a tábla mielőbbi pótlására.