Cikkek
 

KÜLFÖLD

AMERIKAI TERRORTÁMADÁS SZÍRIA ELLEN

Az amerikai hadsereg különleges alakulata a megszállt Irakból kiindulva két hete támadást hajtott végre Szíria területén. Az akció után az amerikaiak azt állították, hogy az Al-Kaida logisztikai pontjára csaptak le, ám a terrortámadásnak nyolc polgári személy, köztük négy gyermek esett áldozatául.

A különböző arab hírszolgálatok jelentése szerint október 26-án, vasárnap a kora délutáni órákban az iraki határ irányából négy amerikai harci helikopter közeledett az Esz-Szukarijja falu határában levő építkezési területre. A szántóföldön landolt gépekből katonák ugráltak ki, majd géppisztolyokkal és robbanóanyagot dobálva válogatás nélkül tüzeltek a helyszínen tartózkodó emberekre.
  A SANA szíriai hírügynökség jelentése szerint az amerikai támadásnak nyolc polgári halálos áldozata van, köztük egy férfi és négy gyermeke, valamint egy házaspár. Az At-Tisrín című damaszkuszi kormánylap azt írja, hogy az amerikaiak által szíriai területen végrehajtott fegyveres akció háborús bűntett, amiért Washingtonnak felelnie kell.
  Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke táviratot küldött Bashar al-Assad szíriai államfőnek, s a Munkáspárt szolidaritásáról biztosította a szíriai népet.

 

Szolidaritási tüntetés a szír nagykövetség előtt

Vasárnap szolidaritási tüntetést rendezett a Munkáspárt a budapesti szír nagykövetség előtt. A rendezvényen felszólalt Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, Amir Smadi a budapesti szír diplomáciai képviselet vezetője, a magyarországi szír és más arab szervezetek képviselői.