Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

 

A VÍZ MARADJON A MIÉNK!

Az egészséges víz a világon mindenütt hiánycikké válik. Nem véletlen, hogy a magántőke egyre nagyobb üzletet lát benne. Magyarországon is folyik a harc azért, hogy kié lesz a víz, a közösségeké, a társadalomé vagy a magáncégeké.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő fő tulajdonosként összehívta az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. rendkívüli közgyűlését, és menesztette a korábbi közgyűlések összehívásának ellenálló igazgatóságot. Hatáskörük egy részét az újonnan kinevezett vezérigazgatóhoz és a felügyelő bizottsághoz helyezték, míg más jogosítványokat az MNV, mint a tulajdonosi jogok gyakorlója, közvetlenül magához vont – olvasható az MTI-nek adott közleményben.
  Az intézkedés ellen tatabányai civilszervezetek hétfőn tüntetést szerveztek Tatabányán. Bencsik János, Tatabánya polgármestere elmondta, hogy jogi csűrés-csavarással igyekeznek privatizálni a vizet. Az önkormányzat jogi lépéseket is tesz, és szükség van minden tatabányai lakos összefogására. Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere kiemelte, hogy Esztergom saját tapasztalata is azt mutatja, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy a víz az embereké maradjon.
  A gyűlésen részt vett Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke is helyi aktivisták kíséretében. Thürmer hangsúlyozta, hogy a víz valamennnyiünké, és most ezt akarják elvenni tőlünk. Ez a mostani kormány politikája, emelte ki a Munkáspárt elnöke. Elvenni a kórházakat, privatizálni a közműveket, és most a vizet. Össze kell fogni a józanész nevében, az emberek érdekében!
  Thürmer a helyi sajtónak adott interjúban elmondta, hogy a Munkáspárt független párt. Nem vagyunk se rokona, se barátja, se üzletfele az MSZP-nek, de a Fidesznek sem. Nem fekszünk le egyiknek sem. De ha bárkinek van hasznos ötlete, olyan, ami az embereknek, az országnak is jó, támogatjuk.