Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT-CSEPEL

VEDD! OLVASD! TERJESZD!

A csepeliek száz plusz Szabadságra fizettek elő az elnöki látogatásra időzítve. Nem bíztak persze semmit a „véletlenre”, az újságban a Csepelről és csepelieknek szóló anyagok összeállításában is segédkeztek. Hiszen ők élnek a kerületben, ők érzik, mik a problémák. Ám ezzel nem elégedtek meg: tudták, hogy mindez akkor ér valamit, ha azonnal folytatják a munkát, az újság terjesztését. Biztosak benne, el fogják fogadni a csepeliek, s aligha kell sokat várni rá, ha azt olvassák benne, amit ők is átélnek, elő is fizetnek rá.  Hasonlóra volt már sikeres példa a Ferencvárosban, Kőbányán vagy éppen az augusztus 20-i orosházi rendezvényen. Így működik!


EGY NAP CSEPELEN, AVAGY A JÓ PÉLDÁK ERŐT ADNAK

Hol is kezdődhetett volna a Munkáspárt elnökének programja, ha nem a piacon? A csepeli piacon régi ismerősként köszöntötték Thürmer Gyulát. Ilyen adók mellett nem lehet megélni – panaszkodtak mindjárt a kereskedők. Beengedték a kínaiakat is, a multikat is, ez ellen már nem tud a magyar vállalkozó harcolni – folytatódtak a panaszok. Kft formájában működünk, amelyet az önkormányzat hozott létre, de önállóan gazdálkodunk, igyekszünk segíteni az eladóknak is, a vásárlóknak is – mondja Lakatos Sándorné ügyvezető igazgató.
  Csepel ma is nyolcvanezer embernek ad otthont – mondja Orosz Ferenc, a kerület alpolgármestere Thürmer Gyulának. A korfát is megmutatja, amiből kiderül, hogy Csepel döntően az idősek városrésze. Valamikor a magyar nemzeti ipar meghatározó üzemei voltak itt. A Csepel Művek nevét ma sem tudják fájdalom nélkül kiejteni azok, akiknek évtizedeken át kenyerét, sőt életét jelentette a gyár. Manapság már az egykori gyáralapító, Weiss Manfréd nevét is gyakran emlegetik, s nem véletlenül. Az ő idejében épült a gyárkomplexum, amely ma már nincs, a kórház, amely szintén nincs, illetve rehabilitációs intézmény lett belőle, de még a sportpálya is, amely még ugyan van, de már nem a régi.
  Nem lenne helyes azonban Csepelt csak a múlttal, csak a pusztulással azonosítani. Bese Benő, a Jedlik Ányos Gimnázium igazgatója joggal büszke arra, hogy az 1945-ben létrehozott iskola ma is sikerrel működik, gyerekeik nagy része felsőbb iskolába kerül. Jóleső érzés volt betérni Csepel központjában a Magyar Ízek Étterembe is, amely első látásra nem különbözik a gyorsétkezdéktől. De ha belép a vendég, tisztaságot, udvarias kiszolgálást, a másutt oly’ kevéssé jellemző ízletes ételeket talál.
  Csepel legújabb büszkeségét, a Csepeli Egészségügyi Szolgálat újjáépített épületét is meglátogatta a pártelnök. Több mint kétmilliárd forintba került a felújítás, de megérte – mondja büszkén Viszkievicz Ferenc menedzser-igazgató. Az új épületbe új szellem is került. Az intézmény nem is tűnik kórháznak, hiszen már a bejáratnál festmények köszöntik a látogatókat. Barátságos a színvilág, gondoltak a dolgozók egyenruhájára is, ami egy kicsit más, barátságosabb, mint másutt. A pártelnök a menedzser-igazgató, továbbá Nagy Ferenc üzemeltetési vezető, Tuncsik Csaba pénzügyi vezető és Farkas Katalin főnővér kíséretében végigjárta az intézmény szinte minden részlegét.
  Mi a sport mellett vagyunk, és segíteni akarunk, hogy a sportpálya megmaradjon, és újra jelentős sportélet legyen a kerületben – hangsúlyozta Thürmer Gyula Zárai Lászlónak, a sportpályát üzemeltető alapítvány elnökének. A Munkáspárt képviseletében Nagy János KB-képviselő rendszeresen részt vesz az önkormányzat ülésén, fel is szólal gyakran, és sokat tesz a sportért.
  A sikeres nap a csepeli párttagok munkáját dicséri, élén Kőszeginé Benedek Anna regionális elnökkel. Amióta új vezetés áll a kerület élén, sok minden megváltozott. Rendszeresen mennek a rendelőintézet elé, aláírást gyűjtenek, beszélgetnek az emberekkel, terjesztik A Szabadságot. Rájuk köszönnek az utcán, érezhető, hogy ismerik őket, benne vannak a helyi politikában. A pártelnök látogatására két csepeli oldalt készítettek A Szabadságba, és száz külön példányt rendeltek terjesztésre. Sok csepeli az eseményről a pártszervezet honlap­ján értesült (http://mpcsepel.blog­spot.com), mert­hogy náluk ilyen is van.
  Terjesszük a jó példát, másutt is meg lehet ezt tenni – mondta a nap végén a pártelnök a budapesti pártmozgalom jelen lévő vezetőinek, Kajli Bélának és Fogarasi Zsuzsannának. A jó példák erőt adnak.