Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

 

SOHA ILYEN NEHÉZ HELYZETBEN
NEM VOLTAK AZ ÖNKORMÁNYZATOK

A komáromi piacon igazi politikai vita alakult ki a múlt pénteken. Helyi szocialista érzelmű emberek igyekeztek a Munkáspárt elnökét meggyőzni, hogy igenis minden, amit a Gyurcsány-kormány csinál, az jó, és csak a „Fidesz kötekedése” miatt nem lehet előrelépni. Maguk jól élnek? – kérdezett vissza Thürmer Gyula. Jól, igen, jól élünk! – hangzott a válasz, bár ekkor mintha egyesek magabiztossága alábbhagyott volna. Ne is haragudjanak, de magukra nézve, aligha mondaná bárki is, hogy milliomosok vagy akárcsak tehetős emberek. Akkor miért ragaszkodnak egy milliárdoshoz? – jegyezte meg Thürmer. Egy fiatalasszony fordította meg a vita menetét. Én rosszul élek. A férjemmel mézet termelünk. Öt-hatszáz forintért tudjuk eladni kilóját. Ebből kellene fedezni a növekvő költségeket, az adókat. Hogyan? Az osztrák idejön, megveszi a mézet, és otthon a mi mézünkkel javítja fel a saját gyengébb mézét, és nálunk eladja ezerkétszázért. Miért nem véd bennünket a saját államunk?
  Óriási munkát végzünk – mondja Berczellyné Nagy Marianna, az Alapy Gáspár Szakközépiskola és Szakiskola igazgatója. Az iskola a csökkent képességű gyerekeket készíti fel az életre, szakmát ad a kezükbe. A tőkés világ valósága viszont az, hogy a profitban érdekelt cégeknél egyszerűen nincs számukra munkahely. Az állam viszont nem segíti foglalkoztatásukat úgy, ahogyan kellene.
  Tokod községben Pánczél Mihály pol­gármester fogadta a Munkáspárt elnökét. Egyetértettek abban, hogy az önkormányzatoknak, különösen a kisebbeknek, soha az elmúlt húsz évben ilyen nehéz helyzetük nem volt, mint most. A munkáspárti csapat Nyergesújfalun megkoszorúzta Szent István szobrát, Tokodon pedig virágot helyezett el a Bányász Emléktáblánál. A helyi lakosok felfigyeltek a szokatlan eseményre, és mindjárt terjedt a hír: itt van Thürmer! Miklós Antal térségi KB-képviselőnek és Tóth István megyei elnöknek egy kicsit könnyebb dolga lesz a látogatás után.

TANULJUNK DOLGOZNI!

Gyakran elfeledkezünk nagy lehetőségünkről, amire ugyancsak érdemes és rendkívül fontos építeni: az Internetről. Léteznek például közösségi portálok, mint az iwiw, Myvip. Mindkettőn létrehoztam saját adatlapomat, melyen egyértelművé tettem politikai hovatartozásom. Ezeken végzett propagandamunkám folyamatos. Központi anyagok terjesztése az itt szerzett ismerősök között, A Szabadság reklámozása, új ismerősök szerzése. Ennek nyomán már alig 3-4 hónap alatt közel 900 heves megyei választópolgár került folyamatos kapcsolatba a Magyar Kommunista Munkáspárttal. Ők már heti rendszerességgel olvassák anyagainkat, időről időre megszervezett megmozdulásainkra való felhívásokat. Igen sokan reagálnak válasz e-mailekben. A válaszok, értékelések 80-85%-a igen pozitív. És ezen tendencia – végigtekintve az elmúlt hónapok tapasztalatait – lassan, de tartósan emelkedik. Sok településen találtam már így szimpatizánsokat, támogatókat. A megye olyan területein, ahol lehetőségeinket mérlegelve, e nélkül elképzelhetetlen lenne, hogy miként és hogyan lehetne ezen embereinkre rátalálni, a kapcsolatot köztük és pártunk között létrehozni. Jelenleg Heves megyében A Szabadság 20 előfizetőjéből 14 még pártonkívüli. Azon dolgozunk, hogy ők is párttagok legyenek, s kövessék őket az új szimpatizánsok, akik tudatosan nekünk adják a kopogtatócédulát, és eljönnek ránk szavazni a választásokon.

JUHÁSZ NORBERT

TÖRETLEN LENDÜLETŰ A MAGLÓDI TITKÁR

Maglódon nyolcvanadik születésnapján köszöntötték Tabányi Jánost, a Magyar Kommunista Munkáspárt helyi szervezetének titkárát.
  Pest megyéből Szepesi Péter, Mendel Lajos és Kohl Antal ünnepi látogatása nem csupán az évfordulónak szólt. Olyan ember társaságában időzhettek, aki 1953 óta elkötelezett tagja a kommunisták pártjának. Annak idején a KISZ-ben is tevékeny szerepet vállalt. Korabeli fotói és megőrzött újságjai, amelyeken ott látható, a szocializmus emlékeit idézik. A ma is jó kiállású Tabányi János szorgalmasan műveli háza körüli szőlőjét, emellett összefogja az alapszervezet tagságát is.
  A maglódi titkár nyolcvan éve ugyanabban a házban született, ahol most is lakik. Nem csak lakhelyéhez hű, a párthoz legalább annyira. Nem tartozik azok közé, akiket bárki is elszédíthet. Sosem keres ürügyet, hogy a közös célért, a Munkáspárt parlamentbe kerüléséért, a kommunistákra váró feladatokból kihúzza magát. Mindig jó példát mutat. Boldog születésnapot kívánunk!