Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

HAJNALTÓL ESTIG SZOLNOKBAN

Havi száz-százhúszezer bruttó bérért dolgoznak a Túrkeve melletti szarvasmarhatelepen a fejőmunkások. Nehéz munka, hajnalban kell kelni. Mégis elégedettek. Ezen a környéken örül az ember, ha munkát talál, s másutt ráadásul kevesebbet fizetnek. Valaha sok ezer állatot tartottak errefele, minden háznál volt tehén. Ma a telepen még hatszáz sincs, pedig többre is lenne kapacitás. Itt kezdte múlt szombati körútját Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke.
  Mezőtúr ad otthont a hagyományos Kubikus Nap ünnepségének. Ebben az évben is sokan jöttek össze a kubikus szobornál, ami párját ritkítja az országban. Az egykori kubikus családok leszármazottai, a Biró Imre vezette helyi munkáspárti szervezet tagjai, a város sok lakója együtt emlékeztek azokra a munkásemberekre, akik egykor vasutakat, repülőtereket, hidakat építettek a hazának. Heczeg Antal, a térség KB-képviselője méltatta az ünnepet. Thürmer Gyula, az ünnepség szónoka arról szólt, hogy a mi feladatunk valóra váltani a kubikus ősök álmát. Ők nem a mai kapitalista Magyarországról álmodtak. Ők egy tisztességes, demokratikus országról álmodtak, ahol mindenkinek van munkája és biztos, tisztességes jövedelme. Az ünnepi megemlékezés közös ebéden folytatódott. Élénk véleménycsere bontakozott ki a párt elnökével. Nem maradt el a hagyományos „totyogós” sem, a kubikus emberek mindennapi étele.
  Szolnokon ősszel rendezik meg a Gulyás Napokat. Sok ezer ember volt az idén is kíváncsi a rendezvényre, ahol van minden, motoros bemutatótól ételkóstolásig. A Munkáspárt megyei szervezete az idén is állított sátrat. Gulyás László, a KB tagja és a párt más helyi vezetői már reggeltől fogadták a vendégeket, és főzték a Munkáspárt gulyását. Délután csatlakozott Thürmer Gyula és Bencsik Mihály megyei elnök. Az emberek kíváncsiak voltak, hogy milyen könyvet dedikál Thürmer Gyula. A Balszemmel harmadik kötete sikert aratott. Politikai könyvet manapság persze nehéz eladni, de azért negyven darab könyv elfogyott. Húsz ezer forint bevétel, és rengeteg kézszorítás, ismerkedés, új kapcsolat. Ez a Szolnok megyei délután mérlege. Megérte!