Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

 

NÉPSZAVAZÁS - DÖNTSENEK A GYÖNGYÖSIEK!


Mégis megkezdődhetett az aláírásgyűjtés a gyöngyösi helyi népszavazásra. „Egyetért-e Ön azzal, hogy ne épüljön meg az indiai Apollo Tyres cég gumigyára Gyöngyösön?” – így szól a feltett kérdés, amelyet a helyi FIDESZ-frakció kezdeményezett, de az MSZP-t leszámítva támogatják más helyi pártok és civilszervezetek is. Korábban a város jegyzője mondvacsinált okokkal tagadta meg az ív hitelesítését, de bírósági döntésre az elmúlt napokban elindulhatott a gyűjtés.
  „Munkahelyeket, de nem mindegy, hogy milyen áron!”, „Nyílt tájékoztatást akarunk, ne a kulisszák mögött döntsenek!” – hangzott el leggyakrabban az elmúlt héten a gyöngyösi munkáspárti fiatalok aláírásgyűjtő standjánál a város sétálóutcájában, ahol több százan megfordultak, és az aláírások is szépen gyűltek. Az egész délutánt kitöltő akcióba Vajda János alelnök vezetésével egy kis budapesti csapat is besegített. Az emberek jól fogadták, hogy a Munkáspárt támogatja a népszavazást, és kiállt a nyílt színre. Sokan – még a népszavazást ellenzők közül is – meglepődtek, hogy a munkáspárti fiatalok milyen világos érvekkel agitáltak, hivatkozva a dunaújvárosi Hankook-gyár negatív példájára is. Megmutatkozott, hogy a mintegy hét ezer aláírás összegyűjtése, s a gyöngyösi népszavazás kemény csata lesz, hisz a szocialista önkormányzati vezetés mindent megtesz az indiai cég idetelepítése érdekében.
  A gyöngyösi fiataljaink Kiss Balázs vezetésével a közelmúltban Thürmer Gyula látogatását szervezték meg példamutatóan a választókerületben. Most továbbléptek. Megragadták az alkalmat, hogy aktívan bekapcsolódjanak a helyi közéletet leginkább foglalkoztató ügybe.