Cikkek
 

HÍREK

A U G U S Z T U S

A Magyar Kommunista Munkáspárt tisztelettel meghívja Önt és családját augusztus 20-án 11 órára Orosházára, a Kossuth Lajos Közoktatási Intézmény udvarán tartandó alkotmánynapi ünnepségére. A nagygyűlésen felszólal Gál Ferenc megyei elnök, Németh Béla, Orosháza polgármestere, ünnepi köszöntőt Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke mond.
  A gyűlés után a békéscsabai Jókai Színház színinövendékeinek előadása következik, majd délután fél egytől ebédre várjuk az ünneplőket.

 
Munkáspárti koszorúzások

Augusztus 19., kedd

• Kecskemét, Kossuth tér, Szent István szobor, délelőtt 10 óra

• Budapest, Budai Vár, Szent István szobor, délután 4 óra

Balszemmel – új kötet

Megjelent Thürmer Gyula Balszemmel című sorozatának 3. kö­tete. Az új kötet ára 500 forint. Korlátozott példányban  a három kötet is még megvásárolható a Baross utca 61-ben.

 

LENIN VEZET


Az orosz állami televízió amerikai mintára internetes szavazást kezdett arról, hogy ki legyen „Oroszország arca”, azaz ki az a történelmi személyiség, aki a legjobban testesíti meg az országot. Az még nem okozott meglepetést, hogy az elsõ, szûkített ötvenfõs listára a Szovjetunió meghatározó hõsei kerültek, Georgij Zsukov marsalltól Jurij Gagarinig. A tévé vezetõit megnyugtathatta, hogy a legnépszerûbbek közé bekerült Borisz Jelcin ex-elnök és II. Miklós cár is. Ám ekkor jött a meglepetés: az internetes szavazáson a kommunisták messze a legnépszerûbbek lettek. Ne magyar szavazat mennyiségben gondolkodjunk, mára több, mint hat millióan szavaztak a www.nameofrussia.ru portálon. A televízió vezetõi „mûszaki hibákra”, internetes kalózokra hivatkozva két napra felfüggesztették a szavazást, érdekes módon kizárólag Lenin és Sztálin esetében. Rövid idõre sikerült is az utolsó cárt felhozni az élre, akkor épp Sztálin helyére. Ám láss csodát, amint újra lehetett szavazni a kommunista vezérekre, az élboly rögvest megváltozott. Jelenlegi állás szerint Vlagyimir Iljics Lenin az elsõ, majd hétszázezer szavazattal, akit Sztálin követ több mint hatszázezer szavazattal. A harmadik a szovjet idõk legendás színésze és bárdja, Vlagyimir Viszockij. Még a negyedik helyre is egy szovjet államférfi, Nyikita Hruscsov került.

 

Írj! Fényképezz!

A Szabadság mindannyiunké. Közös érdekünk, hogy tájékozódjunk mindarról, ami országunkban történik. Legyen az jeles vagy felháborító esemény: tudnunk kell róla! A Szabadság szerkesztősége ezúton hív fel mindenkit, aki ilyennel találkozik: írja meg, vagy fényképezze le, s küldje be! Várjuk tudósításaitokat levélben a székház címére „A Szabadság” felirattal, vagy az info@aszabadsag.hu e-mail címre.

 

Keresd a Frontot!
Szabó Tamás országos elnök:
30/630-7157
Répási Zoltán budapesti elnök:
20/577-3034

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu