Cikkek
 

Borsod akar a zászlóshajó lenni

Pártélet

Fülöp Józsefné Miskolc városi elnök és Budai Ferenc megyei elnök

Borsod akar a Munkáspárt zászlóshajója lenni. E gondolattal zárta be Budai Ferenc megyei elnök a BAZ megyei elnökség múlt szombati kibővített ülését. 2007-ben valóban nem keveset tettek azért, hogy a cél valóra váljon.

Nyolc új tagot vettek fel a pártba, köztük fiatalokat is. Thürmer Gyula, a párt elnöke, aki részt vett az ülésen, a tanácskozás előtt találkozott a két legifjabb párttaggal, egy gimnazistával és egy főiskolással.

A megyében két helyen, Baktakéken és Borsodbótán vagyunk jelen az önkormányzatban. Miskolcon rendszeresen részt veszünk az önkormányzat ülésén. A megyei vezetés másutt is arra ösztönzi a szervezeteket, hogy kapcsolódjanak be a helyi politikába.

Ugyanakkor tény, hogy a tagság gyarapításában nem sikerült előrelépni. A Szabadságra is csak a tagok 27 százaléka fizet elő. Az Ezres Klubba a tagok mintegy 10 százaléka jelentkezett. Négy választókerületben még nincsenek meg a KB-képviselők sem.

A pártépítés új módszereire van szükség. - emelte ki Kónya Béla, az ózdi térség KB-képviselője. Civilszervezeteken keresztül lehet eredményt elérni. Kardos Mihály, kazincbarcikai KB-képviselő elmondta, hogy nagyon sok területen próbálkoznak, de ahol némi siker látszik, az MSZP azonnal kiszorítja őket. Csató Vencel mezőcsáti elnök azt hangsúlyozta, hogy a fiatalt leginkább a fiatal nyerheti meg a mozgalomnak.

Jó lenne, ha A Szabadság is közölné, hogy a fiatalok hol érhetik el a Baloldali Front vezetőit. Szádváry Gyula KB-tag, az encsi térség KB-képviselője fontosnak tartotta, hogy minél több cikket írjunk a megyei lapokba, vegyünk részt az Internetes portálok lehetőségeiben. Ő maga több civilszervezetben is dolgozik. Fülöp Józsefné KB-tag, miskolci elnök és egyben KB-képviselő beszámolt a miskolci tapasztalatokról. A nyugdíjasoktól kezdve a MEASZ-on át a nagycsaládosokig számos szervezettel kapcsolatban állnak. Dolgozik a nőtagozat is.

A tanácskozás megerősítette, hogy rendszeres egyeztetésre és szoros együttműködésre van szükség a megyei elnökség tagjai kőzött.
Nincs külön siker. - hangsúlyozta Thürmer Gyula is. Vagy együtt, vagy sehogy.